Vremea se înrăutăţeşte. Furtuni violente în jumătate de ţară. Cât va ploua în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se înrăutăţeşte în următoarele ore în jumătate din ţară, furtunile violente punând stăpânire pe mai multe regiuni. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi torenţiale pentru Muntenia, Moldova şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Conform ANM, de miercuri seară, de la ora 20.00 şi joi seară, 27 iulie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

„Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi spre vineri (27/28 iulie)”, avertizează specialiştii.


Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vine vreme de coşmar. Fenomene extreme şi temperaturi anormal de scăzute, când loveşte canicula

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite