VIDEO Mărturii ale şoferilor surprinşi de tornada înspăimântătoare din Călăraşi: „Vântul avea o forţă foarte mare, exact cum vedem în documentare“

0
0
Imagini apocaliptice la Drajna
Imagini apocaliptice la Drajna

Şoferii care au fost martorii tornadei care s-a produs marţi pe Autostrada Soarelui spun că au trăit spaima morţii şi că astfel de fenomene meteorologice le-au văzut doar în documentare, la televizor.

Un vârtej uriaş, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marţi după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, opt oameni fiind răniţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie.

Mai multe persoane aflate pe Autostrada Soarelui au povestit la Digi24 momentele de spaimă pe care le-au trăit în timpul tornadei. „Am crezut că e un simplu vânt, când ne-am apropiat părea de o forţă foarte mare, exact cum vedem în documentarele din America. Am mai văzut mici vârtejuri, dar nu aşa ceva“, a povestit Mircea Surcel.

Preotul Marian Mircea a spus că a trecut pe lângă locul unde a avut loc accidentul cu autocarul. Ce a urmat a fost de-a dreptul incredibil:  „În faţa noastră era o maşină pe care vântul o arunca din dreapta spre stânga. L-am ajutat pe şofer să se redreseze. Maşina mea a fost mutată cinci şase metri în diagonală, camioanele abia puteau merge, două maşini au derapat”.

Thomas a povestit că nu credea că o să trăiască aşa ceva. „Când s-a auzit despre autocar, oamenii au spus prin staţie că nu le mergea reţeaua, reţelele de telefonie toate au picat, puteam să comunicăm doar prin staţii radio. Erau camioane care au ieşit în marginea drumului. Am fost blocaţi la bariera de la Drajna, erau blocaje pe ambele sensuri, toată lumea era speriată”. 

   

Vă mai recomandăm:

VIDEO Fenomen meteorologic extrem: turiştii au filmat o tornadă la Vama Veche

VIDEO „Tornadele“ de pe litoral au fost, de fapt, trombe marine. Ce sunt aceste fenomene

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite