Utilajele de deszăpezire, la datorie. Se circulă normal pe toate drumurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au acţionat continuu FOTO Adevărul
Utilajele de deszăpezire au acţionat continuu FOTO Adevărul

Un număr de 962 de utilaje de deszăpezire şi pentru răspândire de material antiderapant au acţionat pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, a anunţat, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat.


“Pe parcursul nopţii 12 decembrie spre 13 decembrie, au fost semnalate intensificări ale vântului în toată ţara, cu precădere în sudul Transilvaniei, Moldova şi Muntenia. De asemenea, au fost precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, vânt cu intensificări în majoritatea regiunilor. În aceste condiţii, precizăm că pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi s-a acţionat cu 962 autoutilaje şi s-au răspândit 6.369,5 tone de material antiderapant şi 1,2 tone CaCl”, notează CNAIR.

Nici drumarii din judeţul Călăraşi nu au stat degeaba. În continuare se acţionează cu 4 autoutilaje pe Autostrada Soarelui şi cu 7 autoutilaje pe DN 3, DN 3A, DN 3B, DN 21, DN 31 şi s-au răspândit 64 tone material antiderapant.

În prezent, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile. Compania de drumuri precizează, totodată, că, în condiţiile meteo amintite, respectarea regulilor de circulaţie şi a restricţiilor ce se impun în zonele cu probleme este esenţială.

Vremea rea continuă

În continuare se află în vigoare o informare meteo de vreme rea, emisă luni după-amiază de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până marţi, la ora 16.00. Conform meteorologilor, în acest interval, la munte, mai ales la altitudini mari, se preconizează că rafalele vor depăşi 80-90 km/h şi va fi viscol. Totodată, în Moldova, Dobrogea şi Muntenia (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local, vântul va depăşi la rafală 50-60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.
 

Vă recomandăm şi:

Serviciile de deszăpezire a drumurilor din judeţ, câştigate prin licitaţie de cinci societăţi buzoiene

Dacă va ninge abundent, Dumnezeu cu mila. Principalele drumuri din Dâmboviţa, neacoperite de contracte de deszăpezire

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite