Un nou proiect de regenerare urbană pe malul Borcei. La cât se ridică investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Marius Dulce s-a întâlnit cu specialişti în regenerare urbană FOTO Facebook/M.D.
Primarul Marius Dulce s-a întâlnit cu specialişti în regenerare urbană FOTO Facebook/M.D.

Autorităţile din Călăraşi au demarat lucrările la un nou proiect privind monilitatea şi regenerarea spaţiilor urbane. Investiţia este de aproximativ 9,3 milioane de euro.

„Pentru prima componentă, cea de mobilitate urbană, a fost achiziţionat proiectantul care, prin specialiştii săi, a fost prezent în municipiul nostru pentru vizionarea amplasamentelor vizate de proiect. 

Obiectivul viitorului proiect, estimat la aproximativ 9,3 milioane euro, constă în extinderea/reabilitarea zonelor şi traseelor pietonale şi semi-pietonale, extinderea reţelei pistelor/traseelor pentru biciclete, construirea şi amenajarea de parcaje pentru biciclete, precum şi plantarea de aliniamente de arbori şi arbuşti în corpul drumurilor, în zonele pietonale şi semipietonale, în lungul pistelor pentru biciclete, trasee pietonale.

Pe lângă intervenţiile la infrastructura velo şi pietonală, prin proiect se vor achiziţiona staţii de autobuze pentru un nou traseu de transport local în comun ce urmează a fi înfiinţat conform concluziilor studiilor de specialitate;, dar ;i autobuze ecologice", a anunţat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

Toate aceste intervenţii vor contribui dezvoltarea mobilităţii urbane, mult mai puţin dependentă de utilizarea autoturismelor personale, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea acestora, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, reducerea utilizării autoturismelor personale, concomitent cu utilizarea unor mijloace de deplasare nepoluante.

Proiectul de investiţii se va înscrie în Obiectivul de Politica 2 „O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon” – Obiectivul specific „Promovarea mobilităţii urbane multi-modale”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Va fi nevoie de 565 miliarde de dolari pentru reconstrucţia ţării. Soldaţii ruşi ar ţine ostatice 400 de persoane într-un spital

Ruşii pregătesc debarcarea din Odessa. Expert militar: Dacă puşcaşii marini pun piciorul pe pământ, fără o acoperire a trupelor de la sol, va fi un carnagiu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite