Trecerile pe calea ferată, ignorate de şoferi. Poliţia a "tăiat" 1.300 de amenzi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.300 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii rutieri şi de la transporturi, într-o singură zi, în timpul unei razii desfăşurate în 12 judeţe, printre care şi Călăraşi la trecerile la nivel cu calea ferată. 81 de şoferi, prinşi pe picior greşit, s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.


Astfel, 392 de poliţişti au stat cu ochii pe zona trecerilor la nivel cu cale ferată, în judeţele Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Mureş, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.  Pe parcursul acţiunii, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.331 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 252 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

„Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, permisele de conducere a 81 de conducători auto, în 34 de cazuri pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi în 15 situaţii pentru că au au depăşit pe platforma căii ferate sau au efectuat depăşirea la mai puţin de 50 m de aceasta. De asemenea, pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 31 de certificate de înmatriculare”, a anunaţt Poliţia Română.
 

Vă recomandăm şi:

Accident feroviar la Vişina: maşină târâtă 50 metri de un tren

Trecerile pe calea ferată rămân fără bariere. CFM susţine că nu sunt suficienţi bani şi nu are cine le instala

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite