Trafic îngreunat şi pe calea ferată. Trenurile circulă cu întârzieri din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile circulă cu 50 de kilometri pe oră pe tronsonul  Bucureşti - Feteşti, din cauza ninsorii viscolite, iar în Gara de Nord intră la un interval de 30 - 40 de minute, faţă de şase minute în mod normal, fiind necesară deszăpezirea macazurilor pentru fiecare garnitură.

Trenurile circulă cu 50 de kilometri pe oră pe tronsonul  Bucureşti - Feteşti, din cauza ninsorii viscolite, iar în Gara de Nord intră la un interval de 30 - 40 de minute, faţă de şase minute în mod normal, fiind necesară deszăpezirea macazurilor pentru fiecare garnitură.
Pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu – Feteşti şi Ploieşti Sud - Urziceni - Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic, informează CFR Călători.
“Întârzierile înregistrate de trenurile care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru intervenţia personalului feroviar în linie curentă pentru curăţarea şi verificarea macazurilor”, precizează reprezentanţii companiei.

Doar câteva garnituri în grafic

În condiţii normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de şase minute însă, în prezent din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intră la un interval de 30 - 40 de minute, deoarece este necesară intervenţia pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că, în funcţie de evoluţia vremii, va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condiţiile meteo nevaforabile şi la solicitările publicului călător.

Contravaloarea biletelor se restituie

Pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului.
Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel:
-se va restitui întreaga contravaloare a biletelorla solicitarea pasagerilor(pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri;
-în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare.De asemeneaîn situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii.
-în trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza modificărilor de circulaţie.
 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Accident în lanţ cu aproximativ 20 de maşini şi o persoană încarcerată. Traficul pe A2, închis temporar

Urgie. Două drumuri naţionale şi tronsonul Bucureşti-Feteşti al Autostrăzii Soarelui, închise de viscol

Poliţiştii, cu ochii pe viscol. 120 de oameni ai legii supraveghează traficul

Viscolul face ravagii. Codul portocaliu de vreme rea ar putea să devină roşu

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite