Tineri pentru care Bacalaureatul a fost fără emoţii. Povestea de succes a unei şefe de promoţie: „Când îmi propun ceva, fac temeinic ce am de făcut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvana Curteanu, mândria oraşului Foto: Facebook
Silvana Curteanu, mândria oraşului Foto: Facebook

Hotărâtă, perseverentă şi inteligentă. Un „berbec” veritabil care realizează tot ce-şi propune. Silvana Curteanu, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi, este eleva pe care şi-ar dori-o orice profesor: capabilă, bine pregătită în orice moment şi care excelează la toate materiile.


Examenul de bacalaureat nu i-a stârnit emoţii. “Am fost optimistă atât în legătura cu examenul de bacalaureat, cât şi cu cel de admitere, pentru că m-am pregătit şi am transformat o mare parte din timpul liber în ore de muncă. Sper că drumul meu în viaţă să decurgă conform aşteptărilor”, spune tânăra.

Chiar dacă a urmat profilul Real, Silvana a făcut performanţă şi la Uman. Pentru că îşi doreşte o carieră în magistratură, urmând să susţină admiterea la Facultatea de Drept din Bucureşti, adolescenta a acordat la fel de mare importanţă tuturor materiilor. Nu a contat cât de greu a fost, câte ore de muncă i-au fost răpite din timpul de distracţie. Se simte în largul ei învâţând, descoperind şi acumulând cât mai multe cunoştinte. Ultimul an de liceu a fost de departe cel mai greu, plin de încercări, de muncă necontenită, de întrebări şi de tot mai multe răspunsuri.


“Din semestrul al doilea al clasei a XI-a am încetat să cânt, muzica e marea mea pasiune, şi am început pregătirile pntru faza naţionala a olimpiadei de economie. În paralel mergeam şi la meditaţii la gramatică pentru examenul de admitere. Clasa a XII-a a fost încărcată, împărţindu-mă între bacalaureatul la un profil real şi materiile de admitere cărora le acord, fireşte, multă importanţă.

Unele persoane au fost contrariate din cauza că nu m-am transferat la o clasa cu profil uman, însa eu nu aleg niciodată calea simplă, sunt o ambiţioasă şi o luptătoare. Atunci când îmi propun ceva, nu numai că duc la bun sfârşit, dar fac temeinic ceea ce fac, drept dovadă  am fost una din şefii de promoţie. Visul meu în ceea ce priveşte cariera este să devin judecător. Consider că mi se potriveşte, fiind o persoană obiectivă şi ascultând cu scopul de a înţelege, nu de a răspunde” , explică Silvana.    

A renunţat la muzică pentru şcoală

Conştiincioasă, bine organizată şi întotdeauna pregătită să treacă prin toate încercările, absolventa care a obţinut media generală a celor 4 ani de studiu 9,92 se declară o optimistă convinsă. Nu se lasă doborâtă de nicio piedică, merge mereu la ţintă şi-şi duce la bun sfârşit planurile. Ca să facă faţă studiului a renunţat şi la muzică.

“Muzica a reprezentat un hobby pentru mine, pe care sper să il reiau după examenul de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Am cântat rock, folk şi pop în cadrul unor acţiuni organizate de liceul nostru(9 mai, serbarea de Crăciun, festivalul Jane Austen), spune Silvana Curteanu. Pregătirea pentru bacalaureat nu a reprezentat nimic special pentru eleva eminentă. “Bac-ul este pentru mine, ca pentru toţi ceilalţi colegi, presupun, "examenul maturităţii". Nu mă ajută pe viitor, la facultatea la care dau examen nu se ia în considerare media de bacalaureat în calcularea mediei, dar cred că voi lua note mari la toate cele 3 probe”, spune adolescenta.

Mândria părinţilor

Sprijinul familiei a însemnat dintotdeauna totul. Părinţii i-au fost aproape şi au încurajat-o, dându-i forţa să răzbească în toate situaţiile. Au lăsat-o de fiecare dată să facă propriile alegeri şi, drept dovadă, nu le-a înşelat încrederea. “Sper că sunt mândri şi este plăcerea mea să îi fac să fie mândri de mine. Mândria lor îmi dă încredere şi mă motivează”, spune tânăra.

Dintotdeauna a ştiu ce vrea, iar gândul de a deveni judecător îl are  de când a păşit în liceu. “Am fost la faza naţională la olimpiada de limba romana în clasa a IX-a. Atunci mi-am dat seama că vreau să urmez Facultatea de Drept şi nu ceva Real, pentru că am fost pusă în situaţia să aleg între Naţionala de fizică şi cea de limba română. Accept provocările care mă determină să evoluez”, a povesti Silvana Curteanu.
 

Vă recomandăm şi:

Admitere Facultate 2015. Care este oferta de şcolarizare a universităţilor

România, ţara unde şcoala îşi fură singură căciula. Evaluare Naţională + pre-Bac = somnul raţiunii naşte monştri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite