Tech Teach League, programul care îi învaţă pe profesori metode noi de predare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor învăţa metode noi de predare în liceele cu profil tehnologic FOTO TenarisSilcotub
Profesorii vor învăţa metode noi de predare în liceele cu profil tehnologic FOTO TenarisSilcotub

Un număr de 37 de profesori din Călăraşi, Câmpina şi Zalău au răspuns provocării şi s-au înrolat în programul Tech Teach League. Ei vor învăţa despre integrare digitală, managementul schimbării, pedagogie trans-disciplinară şi crearea unei comunităţi de învăţare activă.

Rolul Tech Teach League, un program care ajută profesorii să aibă acces la noi metode de predare şi de relaţionare cu noile generaţii de elevi. Gândit de „Şcoala de Valori”, organizaţie non-guvernamentală specializată în educaţie cu experienţă de peste 10 ani în domeniu, şi finanţat de TenarisSilcotub, programul se derulează pe tot parcursul anului şcolar 2020/2021.

Programul include atât cunoştinţe teoretice cât şi experienţe practice , pentru a facilita profesorilor integrarea acestor noi metode.

“După investiţii în infrastructură şi programe de susţinere a elevilor din liceele tehnice, compania noastră a ales, în acest an, să sprijine cadrele didactice pentru a se dezvolta şi a folosi metode de învăţare inovative. Noua abordare va contribui la întărirea relaţiei elev – profesor, la creşterea interesului pentru noţiunile predate şi, pe termen lung, la îmbunătăţirea competenţelor viitorilor tehnicieni. Adaptarea învăţării la noile realităţi, la aşteptările celor care sunt în clasă, fie ea chiar şi o clasă online, va duce la creşterea nivelului de încredere a tuturor participanţilor la educaţie – elevi, cadre didactice şi părinţi,” spune Codruţa Hodrea, manager în relaţia cu comunitatea TenarisSilcotub.

Asociaţia Şcoala de Valori îşi propune ca, până în 2035, să pregătească dascălii din România pentru a preda inovativ, aproape de elev, şi a evidenţia potenţialul fiecărui tânăr pe care îl pregătesc pentru viaţă şi pentru o profesie pe care să o practice cu satisfacţie. 

”În Tech Teach League, toată atenţia se îndreaptă asupra cadrului didactic, ce are un rol fundamental în actul educaţional, asigurând sustenabilitate educaţională la nivelul şcolii şi în regiune. Munca şi eforturile depuse de profesorii din liceele tehnologice pentru a genera schimbarea, dezvoltarea şi educarea elevilor este remarcabilă, iar cei cu care lucrăm sunt de deschişi pentru perfecţionare atât la nivel personal, cât şi profesional,” spune Daria Cupăreanu, manager de proiect Şcoala de Valori.

Implementarea acestui program are ca scop  naştere unei comunităţi de învăţare activă care să aducă noutate şi inovaţie în liceele tehnice. 

Vă mai recomandăm şi:

Cine este Anca Dragu, prima femeie care va conduce Senatul României

Cum au vândut AUR şi PSD aceeaşi gogoaşă pe tema invalidării mandatelor unor parlamentari controversaţi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite