Târg de adopţii în parcul Dumbrava. Căţeii fără adăpost caută stăpâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai frumoşi căţei din Călăraşi se aliniază, sâmbătă, 25 iulie, în parcul Dumbrava şi aşteaptă cuminţi să-şi găsească un stăpân. Oamenii cu suflet sunt invitaţi să adopte un patruped, în cadrul Târgului ce se va desfăşura începînd cu ora 10.00, în parcarea ZOO.



Primăria municipiului Călăraşi, prin Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, invită iubitorii de animale, sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Parcul Dumbrava la ”Târgul de adopţie a câinilor fără stăpân”. În cadrul evenimentului se vor desfăşura concursuri canine de dresaj, de frumuseţe, dar va fi desemnat şi cel mai iubitor animal.

Pe străzile din Călăraşi, în prezent, bântuie în haite 2.000 de patrupede care fac zile negre oamenilor, deşi Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân(SPGCFS) din subordinea Primăriei a capturat în 2014, 1.062 de maidanezi.

Au luat calea străinătăţii

Pentru a scăpa oraşul de animale, Serviciul Public pentru gestionarea Câinilor fără Stăpân din Călăraşi a încheiat protocoale de colaborare, în 2013, cu mai multe asociaţii internaţionale din Anglia, Olanda şi Germania. Reprezentanţii asociaţiilor „A better life for dogs” din Anglia şi „Homeless dog” din Olanda au venit la Călăraşi au ales căţeii din adăpostul Primăriei, le-au implantat microcipuri, le-au plătit transportul şi au luat calea străinătăţii. Autorităţile speră ca în acest mod să reuşească să rezolve problema câinilor comunitari. La începutul anului, în adăpostul cu o capacitate de 800 de locuri se aflau 248 de câini, iar pentru întreţinerea fiecăruia se cheltuie peste 150 de lei lunar.
 

Vă recomandăm şi:

Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Piedone începe singur lupta cu maidanezii. 896.000 de lei pentru strângerea câinilor din sector

Peste 300 de maidanezi au fost adoptaţi în ultima lună. Vineri, 62 de câini şi-au găsit stăpân

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite