Spitalul de pe malul Borcei are bloc operator de 4 milioane de lei. Manager: Avem medici care doresc să vină să  lucreze aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dotări moderne la spitalul din Călăraşi
Dotări moderne la spitalul din Călăraşi

Noul bloc operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, care a costat Consiliul Judeţean aproximativ 4 milioane de lei, a fost inaugurat de autorităţi. Dotate cu aparatură modernă, cele 7 săli de operaţie rivaliează cu sălile din marile oraşe. Blocul operator va fi pus în funcţiune pe 31 ianuarie.

Acestea sunt construite în aşa fel încât introducerea, generare şi reţinerea de particule să fie minimă, iar parametrii relevanţi, temperatura, umiditatea, presiunea, viteza sunt de asemenea controlaţi conform standardelor naţionale şi internaţionale. Sălile de operaţie sunt prevăzute cu instalaţii speciale de ventilaţie şi climatizare, iar aceesul se face prin uşi automatizate, din exterior pe bază de cartelă sau de cod.

” Faţă de alte spitale suntem cu adevărat moderni. Pacienţii vor fi trataţi la ei acasă, în condiţii de maximă siguranţă, iar calitatea actului medical va fi la standarde ridicate. Avem medici interesaţi care doresc să vină să  lucreze aici în condiţii optime. Dotările sunt de ultimă generaţie, iar investiţia suportată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean  demarat în 2016. A durat atât pentru că sunt o serie de autorizaţii de obţinut, au fost mai multe etape prin care s-a trecut”,  a precizat Valentin Emanoil, managerul spitalului din Călăraşi.

Imagine indisponibilă

Déjà, pe lista de medici care doresc să lucreze pe malul Borcei se află şi doi specialişti din Bucureşti. Primul, chirurg vascular vine la Spitalul Militar, iar cel de-al doilea, specialist în chirurgie toracică va opera la Călăraşi pacienţi care suferă de cancer la plămâni.

calarasi spital

Cele  7 săli de operaţii sunt încadrate ca fiind “Camere curate” în domeniul spitalicesc şi reprezintă încăperi în care concentraţia de particule din aer este controlată şi menţinută în nişte limite prestabilite conform încadrărilor din punct de vedere al  purităţii aerului. O atenţie deosebită s-a acordat achiziţiei de mobilier modern.  Noua investiţie a fost dotată cu paturi metalice de spital, scaune , dulapuri de depozitare, noptiere.

Lucrările de modernizare a blocului operator din cadrul spitalului au demarat în luna martie 2016, terminarea lucrărilor s-a realizat în data de 27 iulie , dată la care s-a efectuat recepţia la terminarea lucrărilor la acest proiect. Valoarea totală a investiţiei realizate este de 3.927.958,36 lei cu T.V.A .inclus.

calarasi spital

Şi la capitolul personal, situaţia a început să se îmbunătăţească. În ultimii doi ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă a angajat 29 de medici de specialitate. Unii dintre aceştia au fost încadraţi pe perioadă nedeterminată, iar alţii pe perioadă determinată. Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean, s-au făcut încadrări pentru Obstretică-Ginecologie, ATI, Medicină Legală, ORL, Chirurgie, Balneologie, Laborator, Epidemiologie, Urologie şi Pediatrie. Cei mai mulţi au contracte pentru o perioadă nederminată, însă sunt câţiva medici care au ales să vină câteva luni şi să efectueze gărzi la Călăraşi.

calarasi spital
CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite