Șofer scăpat cu viață după ce un copac doborât de vijelie a căzut peste mașina sa la Oltenița

0
0

Vântul puternic a doborât un copac pe DN31, la ieșirea din localitatea Oltenița către Ulmeni. Arborele a căzut pe o mașină în mers, însă, din fericire, șoferul a scăpat doar cu câteva zgârieturi la față. Duminică, 18 septembrie, un alt arbore a fost pus la pământ de vânt în comuna Chirnogi.

Copac doborât de vânt pe DN31 FOTO Arhivă Adevărul
Copac doborât de vânt pe DN31 FOTO Arhivă Adevărul

Vremea rea face prăpăd și în județul Călărași. Vântul puternic a doborât un copac pe DN31, la ieșirea din localitatea Oltenița către Ulmeni. Arborele a căzut pe o mașină în mers, însă, din fericire, șoferul a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 31, la ieșirea din localitatea Oltenița către Ulmeni, un copac a căzut pe carosabil, lovind o mașină. În urma incidentului, o persoană a suferit escoriații la față. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.

20 de pomi căzuți în București și Ilfov

Din cauza vântului puternic, echipajele ISU au intervenit duminică în 20 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţie desprinse de vântul care suflă cu putere în Capitală şi în judeţul Ilfov.

”Intervenim pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute ca urmare a intensificării vântului în Bucureşti şi Ilfov. Sunt peste 20 de cazuri în care am intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică”, a transmis ISU Bucureşti - Ilfov.

Reprezentanţii ISU recomandă persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, dar şi sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Cod galben de vânt

Sâmbătă, 17 septembrie, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului în intervalul de valabilitate 18 septembrie, ora 02.00 – 18 septembrie, ora 20.00.

„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55. până la 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 100 km/h”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite