Singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă. Cine sunt cei peste 40 de artişti care se vor desfăşura în mijlocul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O insulă situată pe Dunăre la graniţa dintre România şi Bulgaria, în apropierea punctului de trecere cu bacul între Călăraşi şi Silistra, se transformă în cel mai fierbinte punct al distracţiei din România. La sfârşitul lunii iulie are loc acolo cea de-a şasea ediţie a „3 Smoked Olives Island“, singurul festival de muzică electronică din ţară care are loc pe o insulă.

Peste 4.000 de oameni sunt aşteptaţi între 25 şi 30 iulie la cea de-a şasea ediţie a 3 Smoked Olives Island Festival (3SOF. Cei prezenţi la festival vor avea parte de un program divers plin de natură şi aventură pe perioada celor cinci zile de eveniment. Pe lângă muzica care va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic. Cei mai curajoşi pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină.

Pe lângă acestea, insularii vor putea fi martorii unui spectacol astronomic unic, o ploaie de meteoriţi denumită Delta Aquariid, care atinge vârful culminant în timpul petrecerii de sâmbătă 28 iulie. 

Observaţii de stele căzătoare

Anul acesta organizatorii îi provoacă pe iubitorii muzicii la adevărate aventuri pe Dunăre: sa ia primele lecţii de Stand Up Paddle, caiac canoe sau wakeboard. Mai mult, pentru cei pasionaţi de astronomie sau, pur şi simplu pentru cei fascinaţi de imaginea cerului înstelat, vor avea loc observaţii de stele căzătoare în ultima sâmbătă din iulie. Pe lângă extinderea activităţilor de pe insulă, festivalul a pregătit un line-up complet, în continuă creştere. Peste 40 de DJ şi artişti internaţionali şi-au confirmat prezenţa la festival în ultimele două săptămăni, printre care si: Akufen (Canada), Losoul (Germania), Gescu (România), Mihai Popoviciu, Piticu (România), Zendid (Franţa), Mr. Roussos (Grecia).  

Imagine indisponibilă

Utilizarea paielor de plastic, interzisă 

Anul acesta 3 Smoked Olives Island Festival se alătură mişcării internaţionale #BeatPlasticPollution iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite, în contextul în care poluarea cu plastic a mediului reprezintă una dintre cele mai grave ameninţări la adresa ecosistemelor naturale. Festivalurile de muzică generează o cantitate importantă de deşeuri, inclusiv de plastic, aşă ca angajamentul luat în acest an reprezintă o nouă direcţie de acţiune pentru festival şi anume protejarea naturii. În acest context utilizarea paielor de plastic va fi interzisă pe insulă, tacâmurile urmând să fie produse din materiale biodegradabile. Celelalte deşeuri rezultate în urma evenimentului, precum sticlă şi metal, vor fi colectate şi prelucrate de un procesator local din Călăraşi.

Imagine indisponibilă

Teatru labirint 

Pe lângă acţiunile de protecţia naturii, organizatorii pregătesc şi spectacole de teatru-labirint, o formă de teatru care are la bază experienţa personală a spectatorului. Astfel privitorul este invitat într-o călătorie care constă într-un şir de întâlniri bazate pe relaţia dintre teatru, limbajul senzorial şi memoria corpului. Cei care preferă activităţi mai intense pot alege să ia lecţii Stand Up Paddle pe Dunăre, să facă caiac-canoe, beach volley, wakeboard, totul având loc sub supravegherea atentă a instructorilor şi salvamarilor. 

Imagine indisponibilă

Mâncarea şi cazarea 

O parte din mâncarea de pe insulă este asigurată de restaurantul Simbio din Bucureşti sub conceptul de Simbio pe Roţi şi include o gama diversă pentru toate gusturile, de la hot dogs şi burgeri, până la produse vegane, dar şi faimoasa ghimbirată, reţetă proprie a celor de la Simbio.  Cazarea se face la cort pe insulă sau la unităţile de cazare din apropierea acesteia. Corturile pot fi şi inchiriate de la organizatori la preţul de 50 lei / noapte, acestea incluzând două pături de camping şi 2 saci de dormit. Cei interesaţi pot solicita informaţii suplimentare la hi@3sof.com. Preţul biletelor variază între 45 şi 55 de euro, preţ care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca şi eco-taxă. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite