Sfaturi pentru elevi la reînceperea şcolii. Poliţie: Nu accepta compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ele

0
0

Mâine, grădiniţele, şcolile şi liceele îşi deschid iar porţile, după cele 23 de zile de vacanţă de iarnă. Poliţiştii sunt la datorie pentru siguranţa elevilor. "Dragi elevi, recapitulaţi, împreună cu „cei mari”, lecţiile învăţate despre pericolele de pe stradă, de la şcoală şi despre cum vă puteţi proteja, despre interacţiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying şi consecinţele lui", avertizează poliţiştii.

Recomandări de la poliţişti:

1. În drumul tău spre şcoală sau spre casă respectă mereu regulile de circulaţie! Nu alerga pe trecerile de pietoni!

2. Ţine-ţi mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculţi muzică la căşti atunci când mergi pe drum. Atenţia ta este astfel mult diminuată!

3. Focul nu reprezintă un mod de distracţie!

4. Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceştia îţi propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alţii din jurul tău!

5. Fii atent la prietenii virtuali şi informaţiile pe care le postezi / transmiţi pe internet şi pe reţelele de socializare!

6. Nu te lăsa păcălit de „bunele intenţii” ale necunoscuţilor sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poţi verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ele, indiferent ce-ţi spun!

7. Nu te lăsa „încătuşat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive!

8. La şcoală, ai grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascunde, nici măcar în joacă!

9. În pauză, nu pleca din curtea şcolii!

10. Protejează elevii mai mici şi ajută-i să se simtă în siguranţă!

11. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament şi nu răspunde la provocări!

12. Apelează la sfatul unui adult (părinţi, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri