Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, pe malul Borcei: „După două nereuşite, încercăm să o moşmolim din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, la Călăraşi FOTO I.S.
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, la Călăraşi FOTO I.S.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la Călăraşi, că structura politicii româneşti arată clar că există PSD, pe partea stângă, şi PNL, pe dreapta, iar ”la USR vedem fiecare că, încet-încet, acea flacără de imaculaţi începe să se stingă”.

Liderul PSD şi secretarul general, Paul Stănescu, participă la Conferinţa Judeţeană a PSD Călăraşi pentru desemnarea delegaţilor la Congresul Naţional din februarie 2020.

Ciolacu a spus că nu vor exista ”categoric” negocieri cu PNL ”o perioadă lungă de timp” şi a recunoscut că lipsa unor analize la nivelul PSD, după alegeri, a fost o greşeală. ”Ne-am buruat prea mult şi am uitat neperformanţa, după două nereuşite, europarlamentare şi prezidenţiale, încercăm să o moşmolim din nou”, a spus Ciolacu.

”Categoric nu o să avem negocieri cu PNL o perioadă lungă de timp. Structura politicii româneşti în momentul acesta arată foarte clar doi piloni, unul de stânga şi unul de dreapta, unul fiind PSD, altul PNL. A apărut acel USR, vedem fiecare dintre noi că, încet-încet, acea flacără de imaculaţi începe să se stingă”, a spus, duminică, în dechiderea Conferinţei Judeţene a PSD Călăraşi, Marcel Ciolacu.

calarasi psd

Acesta a explicat că el şi Paul Stănescu nu se vor implica în filialele judeţene, care au drept de decizie.

”Deciziile aparţin organizaţiei, rezultatele, de asemenea, aparţin organizaţiei, atât reuşitele, cât şi nereuşitele. A fost o greşeală mare, şi o recunosc fără nicio reţinere, lipsa la nivel central a unor analize după ce-am avut alegeri. Întotdeauna după ce-am avut alegeri, ori ne-am bucurat prea mult şi am uitat neperformanţa, am uitat poate şi meritocraţia politică şi am ajuns după două nereuşite, europarlamentare şi prezidenţiale, să încercăm să o moşmolim din nou. Lucrul acesta nu se mai poate întâmpla după alegerile locale şi generale de anul acesta”, a mai spus Ciolacu.

calarasi psd

La Călăraşi, Organizaţia Judeţeană a anunţat mobilizare pentru alegerile locale, cu scopul de a recâştiga judeţul, având în vedere că în acest moment din cei 55 de primari, doar 15 sunt de la PSD. La nivel judeţean există 261 de consilieri PSD. În ultimii 16 ani, niciun candidat PSD nu a reuşit să devină primar al Municipiului Călăraşi. 

Ludovic Orban ”nu va mai fi premier niciodată”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este convins că în cazul în care actualul Guvern al României îşi va da demisia şi va trece şi moţiunea de cenzură a PSD, Ludovic Orban ”nu va mai fi premier niciodată”, mai ales că ”toată lumea încearcă să scape de el”.

  Liderul interimar social - democrat, Marcel Ciolacu a declarat, la Călăraşi, că liberalii confundă voturile lor cu voturile obţinute de preşedintele Klaus Iohannis şi că încalcă orice regulă democratică şi europeană încercând să schimbe legea electorală ”în timpul jocului”. Ciolacu spune că PSD va riposta în forurile europene.

”Aş fi dorit să intrăm în dezbaterea legii electorale dintr-o perspectivă mai largă, nu strâmtă. Toată agenda politică de acum are de a face cu un interes meschin mic de incompetenţi care reprezintă PNL acum, printr-o conjunctură confundă voturile lor cu voturile preşedintelui Iohannis şi încearcă să ne spună acest lucru, încalcă orice regulă democratică  europeană, încercând să schimbe legi şi reguli în timpul jocului şi vom riposta în Parlament şi ne vom adresa şi forurilor europene pentru că e o mojicie. Nu că ne-ar fi frică în vreun fel de alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite