Sfaturi de la poliţişti pentru călătorie în siguranţă pe vreme rea: Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o vizibilitate bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă FOTO Adevărul
Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă FOTO Adevărul

Având în vedere prognozele meteo nefavorabile, pentru o călătorie în siguranţă pe timp ploios, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să adapteze viteza la condiţiile de drum. Până luni dimineaţă, zeci de judeţe din ţară, printre care şi Călăraşi, se află sub cord portocaliu de furtuni şi ploi torenţiale.

1. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiaţi  şi de o bună funcţionare a ştergătoarelor şi a instalaţiei de climatizare şi dezaburire.

2. Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

3. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

4. Concentraţi-vă în permanenţă asupra traficului! Purtaţi întotdeauna centura de siguranţă şi adaptaţi în permanenţă viteza de rulare la condiţiile de drum.

5. Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!

6. Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

 7.Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii din stradă şi urmaţi-le semnalele şi recomandările. În caz de nevoie, apelaţi întotdeauna cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă - 112!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite