Scăpăm de ploi şi vijelii. Când începe să se încălzească şi cum va fi vremea de  Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În următoarele zile se anunţă vreme frumoasă şi caldă Foto:Adevărul
În următoarele zile se anunţă vreme frumoasă şi caldă Foto:Adevărul

Scăpăm de ploi şi vijelii, iar temperaturile încep să crească. Vremea începe să se amelioreze în următoarele zile, precipitaţiile se reduc, iar mercurul din termometre va urca până la 22 grade Celsius. Şi de Paşte se anunţă vreme bună, însă nu în toată ţara.



Conform meteorologilor, miercuri vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, dar va rămâne rece pentru această dată, chiar dacă valorile termice vor fi în creştere în regiunile extracarpatice. Sunt anunţate maxime termice de la 6 grade în depresiuni până la 15 grade în Oltenia. Cerul va fi temporar noros, dar numai pe arii restrânse, va ploua slab în sud-estul, centrul şi nordul ţării şi cu totul izolat în rest. În zona de munte, local, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, precum şi pe crestele montane. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade.
 
 Înnorări doar izolat

Joi se face şi mai frumos şi se mai încălzeşte puţin. În prima parte a zilei în regiunile sudice vor fi unele înnorări, dar numai izolat este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie, pentru ca mai apoi cerul să se însenineze în toată ţara. Vântul în schimb, mai are intensificări în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiuni şi 17 grade în Oltenia.

Vineri, regimul termic devine apropiat de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat în regiunile estice şi la munte şi va fi slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 17..18 grade, local, în zonele de câmpie şi podiş.

Weekend cu soare

Pentru sâmbătă şi duminică, contrar tradiţiei populare conform căreia "cum este vremea de Florii aşa va fi şi de Paşte", meteorologii anunţă vreme frumoasă şi destul de caldă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade şi nici noaptea nu va fi foarte rece, mai puţin în zonele depresionare unde se vor înregistra în continuare temperaturi negative. Va fi soare şi numai prin vestul ţării se anunţă sâmbătă seara şi în cursul nopţii de Înviere câţiva nori. De Paşte, pe arii restrânse vor apărea ploi slabe prin regiunile vestice, nordice şi centrale. În Bărăgan, de sărbători, maximele vor urca până la 20 de grade.
 

Vă recomandăm şi:

Se schimbă vremea: avertizare meteo de ploi, ninsori şi vijelii, în următoarele zile

Alertă meteo. Ce vreme aduce în ţara noastră ciclonul care traversează Europa şi ce temperaturi se anunţă de Florii

Cum va fi vremea de Paşte: precipitaţii şi frig în aproape toată ţara. Ce zonă va fi ocolită de ploi şi cât de cald se anunţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite