Se schimbă vremea: avertizare meteo de ploi, ninsori şi vijelii, în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis, duminică, o avertizare de precipitaţii importante cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă pentru perioada  6 aprilie, ora 01.00 – 7 aprile, ora 15.00.


Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp, iar vântul va avea intensificări, temporar cu viteze la rafală de peste 55...60 km/h. În zona de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.Vor fi precipitaţii mixte în Moldova, iar în noaptea de duminică spre luni şi în timpul zilei de luni, acestea se vor semnala pe arii restrânse şi în Oltenia şi Muntenia. În rest vor predomina ploile.

În următoarele zile, vremea se anunţă rece pentru această perioadă. Va ploua şi va cădea lapoviţă, iar la munte va ninge. Temperaturile încep să crească începând de miercuri, dar regimul termic va fi încă sub cel normal. La Călăraşi, până miercuri, maximele nu depăşesc 6 grade, urmând ca de la mijlocul săptămânii, mercurul în termometre să crească. Weekend-ul viitor vine cu soare şi cu vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 17 grade.

Vă recomandăm şi:

Alertă meteo. Ce vreme aduce în ţara noastră ciclonul care traversează Europa şi ce temperaturi se anunţă de Florii

Cum va fi vremea de Paşte: precipitaţii şi frig în aproape toată ţara. Ce zonă va fi ocolită de ploi şi cât de cald se anunţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite