REPORTAJ Acasă la tinerii autostopişti criminali. „Abia putea să lege două vorbe, atât de timid era“, „Maică-sa a făcut preinfarct cu Poliţia la uşă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul din Drajna spune că nu s-ar fi aşteptat ca vărul său, Andrei Simion, să devină criminal FOTO: I.S.
Tânărul din Drajna spune că nu s-ar fi aşteptat ca vărul său, Andrei Simion, să devină criminal FOTO: I.S.

La câteva zile de la arestarea preventivă a liceenilor criminali, localnicii din satul Drajna Nouă, comuna Dragalina, din judeţul Călăraşi, sunt încă şocaţi de omorul care le-a tulburat liniştea.

Soţii Ion (58 de ani) şi Violeta Constantin (55 de ani) au luat cu autostopul două persoane, pe 24 noiembrie. Autostopiştii, care l-au ucis pe bărbat şi au rănit-o femeie, au fost prinşi la o săptămână după comiterea faptei. Este vorba despre Andrei Simion (18 ani) şi Cristian Tănăsie (16 ani), ambii din satul Drajna Nouă (comuna Dragalina, judeţul Călăraşi). Amândoi riscă între 15 şi 25 de ani închisoare. 

Cei doi au declarat anchetatorilor că nu regretă nimic din cele întâmplate. Cei doi soţi care i-au luat pe tineri cu maşina mergeau de la Călăraşi în comuna Ştefan cel Mare, să-şi viziteze părinţii. Minorii au atacat din spate cu cuţitele, înjunghiindu-l mortal pe şofer în gât şi pe femeie în omoplat. Din primele informaţii a rezultat că cei doi liceeni doreau să fure o maşină, cu care să o viziteze pe iubita unuia dintre ei, deşi niciun dintre cei doi nu are maşină de conducere.

image

Satul Drajna Nouă, localitatea în care s-au născut şi au crescut autostopiştii criminali

Jurnaliştii „Adevărul“ au realizat un reportaj în satul Drajna Nouă, pe urmele celor doi tineri care au devenit peste noapte criminali. Aici oamenii vorbesc în şoaptă când vine vorba despre atrocea faptă şi spun că se gândesc acum doar la durerea şi amărăciunea părinţilor. „N-am auzit aici aşa ceva, cine s-ar fi gândit că au pus la cale o aşa nenorocire? Când s-a dat alarma despre crimă, se zvonea că autorii sunt doi fraţi din Dragalina, din satul vecin. Aici e lumea aşezată, sunt oameni gospodari care îşi văd de treabă, cum să faci aşa ceva?“, se întreabă o bătrână.

calarasi drajna

Drajna Nouă

Situat imediat după podul care traversează Autostrada Soarelui, satul Drajna Nouă este tăiat de DN 21, care leagă Slobozia de Călăraşi. Case îngrijite şi gospodării dichisite stau aliniate una lângă alta pe şosea. Chiar la intrarea în sat locuieşte şi unul dintre autori. Este vorba despre Cristian Tănăsie, de 16 ani. 

„Au distrus pe toată lumea, mai ales pe părinţi. Pe-ai ăstuia mic i-am văzut duminică la biserică. Sunt prăbuşiţi, maica-sa a făcut preinfarct când s-a trezit cu Poliţia la uşă. Au venit la slujbă, dar pentru ce să se mai roage? Erau trişti, n-au discutat cu nimeni, ce să le mai zică oamenii? Acum nu trebuie decât să plătească pentru fapta lor, nu trebuie să-i judecăm noi. Îşi vor primi pedeapsa. E bine că ei totuşi sunt în viaţă, dar amărâtul ală de om care i-a luat la ocazie putrezeşte în mormânt… Asta e viaţă?“, spune şi tanti Maria, o vecină.

calarasi drajna

Casa din stânga, locuinţa bunicilor lui Andrei Simion, adolescentul care i-a tăiat gâtul şoferului care l-a luat la ocazie

„Erau cuminţi“

Străzile laterale din Drajna Nouă sunt de fapt nişte uliţe desfundate, iar ploile din ultimele zile au făcut bălţi imense. Nu există asfalt, iar pe drum, nici ţipenie de om, la primele ore ale dimineţii. Cu toate acestea, viaţa îşi urmează cursul normal. Doi localnici se încălzesc la poartă spărgând lemne şi ţin aproape o sticlă cu ţuică. Îi ştiu bine pe liceenii arestaţi pentru crimă şi îi considerau copii normali. „Buna ziua, bună ziua, mai multe vorbe nu schimbam cu ei. Dar erau cuminţi, nu s-a auzit nimic niciodată nimic rău despre ei. Familii normale, oameni care nu au creat niciodată probleme. Ce să vă mai spunem? Am rămas înspăimântaţi de sadismul lor“, spune nea Ion, în timp ce trage cu sete dintr-o ţigară fără filtru.

calarasi drajna

Gardul gri, gospodăria familiei Tănăsie

Pe strada Narciselor, unde se află gospodăria familiei Simion, e la fel de linişte. Găsim un tânăr care se prezintă scurt: sunt văr cu Andrei Simion (20 de ani). „Suntem veri buni, tatăl meu şi cu mama lui sunt fraţi. Şi-au nenorocit viaţa. Să vă spun sincer, nu dădeam doi bani pe el. Abia putea să lege două vorbe, aşa era de timid“, povesteşte Alexandru Simion. Tânărul, angajat la ferma de pui din localitate, spune că nu avea acelaşi cerc de prieteni cu vărul său. Se vizitau, pentru că Alexandru locuieşte şi cu bunicii, dar nimic nu a dat de bănuit. 

calarasi drajna

Drajna Nouă, localitatea îngrozită de fapta acelor doi liceeni

L-a văzut ultima dată pe vărul său, pe 30 noiembrie, de sfântul Andrei. „Era la magazin şi ne-am intersectat. L-am salutat şi i-am urat la mulţi ani, ca să aflu a doua zi, pe 1 decembrie, ce tragedie a provocat“, spune Alexandru. Familia tânărului arestat este, ca toată lumea, în stare de şoc. Tatăl băiatul a fost operat pe cord deschis în urmă cu patru luni, iar vestea că fiul său este un criminal l-a pus la pat. „Vă daţi seama că sunt amândoi la pământ. Pentru ce a făcut el asta?“, se întreabă tânărul. 

calarasi drajna

Strada pe care a locuit Andrei Simion

„Un om nevinovat a murit, ei trebuie să plătească“

Vărul unuia dintre criminali a mai povestit cum bunicilor săi nici nu le-a spus ce s-a întâmplat: bunica de 85 de ani a aflat din sat duminică, iar bunicul, ţintuit la pat, nu ştie nimic. „Sunt în vârstă şi ne-am gândit că şocul le-ar face mult rău. Abia am rezistat noi vineri, când s-a umplut uliţa de poliţişti şi de ambulanţe. Acum faptul este consumat, un om nevinovat a murit, iar ei trebuie să plătească. E mare păcat, şi-au distrus viaţa, or să iasă bătrâni din puşcărie…“, mai spune tânărul. Familia mai întâmpinase probleme cu Andrei Simion, dar nu atât de grave. Liceanul de 18 ani ar fi furat bani de la părinţi şi ar fi consumat frecvent alcool.

calarasi drajna

Alexandru Simion nu credea că vărul său ar putea să ucidă pe cineva

Vă recomandăm şi: 

Diabolic. Cum au plănuit autostopiştii crima, cu o săptămână înainte. Unul se îndrăgostise de o femeie cu 12 ani mai mare

 

VIDEO Criminalii autostopişti sunt doi liceeni care „nu regretă nimic“. După ce au înjunghiat cuplul care-i luase în maşină, au plecat liniştiţi acasă

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri