Drajna, în şoc după crima comisă de autostopişti. Primar: „Atât pot să spun, nu-i considerăm oameni, îi renegăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că printre ei trăiesc doi criminali a îngrozit comunitatea din satul Drajna Nouă (comuna Dragalina, judeţul Călăraşi) localitatea unde s-au născut şi au crescut cei doi liceeni care au înjunghiat un şofer care i-a luat la ocazie şi au rănit-o pe soţia lui. Cei doi au fost ridicaţi de poliţişti în seara zilei de 1 decembrie, după ce autorităţile din patru judeţe şi din Bucureşti au fost în alertă timp de o săptămână.

Pe baza probelor administrate de anchetatori, magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au emis sâmbătă la prânz mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi tineri, unul de 16 ani, celălalt de 18 ani, dar care la data comiterii faptei era minor, pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Oameni aşezaţi şi liniştiţi, locuitorii din Drajna Nouă au fost şocaţi când au auzit grozăvia.

„Atât pot să spun: nu-i considerăm oameni, îi renegăm şi nu ne dorim astfel de persoane printre noi. Vă daţi seama că a fost ca un trăsnet pentru toată lumea, suntem profund indignaţi“, a spus primarul comunei Dragalina, Gabriel Stanciu. Oamenii mai spun că unul dintre tineri nu era chiar uşă de biserică. Familia mai întâmpinase probleme cu el, dar nu atât de grave cum a fost crima comisă în seara zilei de 24 noiembrie, pe DN3A. Liceanul de 18 ani ar fi furat bani de acasă şi plecase de acasă cu o fată măritată, iar colegi de la liceul din Slobozia, unde era elev în clasa a XII-a, spun că ar fi consumat frecvent alcool.

Au premeditat fapta

Cei doi adolescenţi care au ucis cu sânge rece un bărbat şi au rănit-o pe soţia acestuia au povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum au premeditat fapta. Conform prim-procurorului adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Mădălina Miu, suspecţii au pregătit fapta în urmă cu o săptămână. Ei au făcut planul atacului sângeros în cel mai mic detaliu. "Au cumpărat cuţitele de la un magazin din Slobozia şi au pus la cale cum să fure o maşină, deşi nici unul dintre ei nu avea permis", a explicat procurorul.

În seara zilei de vineri, 24 noiembrie, cu cuţitele în buzunar au ieşit la ocazie, la Drajna. Poliţiştii spun că au fost decişi să meargă până la capăt, neavând nicio clipă o urmă de regret. Familia Violeta şi Ion Constantin, aflaţi în drum spre comuna Ştefan cel Mare, au oprit maşina şi i-au luat la ocazie. Violeta şi Ion Constantin erau născuţi în comuna Ştefan cel Mare, dar locuiau în Călăraşi.

În maşină, preţ de câteva minute nu s-a schimbat niciun cuvânt. Au cerut să coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Înainte de aceasta, tânărul de 18 ani, i-a tăiat gâtul şoferului, în timp ce adolescentul de 16 a lovit-o pe femeie, reuşind s-o rănească în umăr pentru că aceasta i-a dat peste mână. Au fugit imediat acasă şi au stat liniştiţi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

S-a distrat la majorat

Mai mult decât atât, tânărul de 18 ani şi-a serbat chiar şi majoratul, la trei zile de la crimă, luni, pe 27 noiembrie, la data comiterii faptei el fiind minor. Vineri seară, pe 1 decembrie, după sute de persoane audiate, amprente prelevate de la faţa locului, vizionări de înregistrări de pe camere video, anchetatorii au ajuns la locuinţele suspecţilor. Ambii au recunoscut comiterea faptei şi nu regret nimic din ceea ce au făcut.

Vă recomandăm şi:

 

Diabolic. Cum au plănuit autostopiştii crima, cu o săptămână înainte. Unul se îndrăgostise de o femeie cu 12 ani mai mare

 

VIDEO Criminalii autostopişti sunt doi liceeni care „nu regretă nimic“. După ce au înjunghiat cuplul care-i luase în maşină, au plecat liniştiţi acasă

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite