Razie în 412 trenuri de călători. 55 de persoane, prinse în flagrant de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acţiunilor derulate de Poliţia Română în ultimele 7 zile, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, au fost întocmite 71 de dosare penale. 55 de persoane au fost depistate în flagrant delict, fiind confiscate legume, cereale, ţigări, cărbuni, bărci şi motoare de bărci.

În perioada 28 septembrie - 5 octombrie, poliţiştii de la Transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare. Activităţile au vizat şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, omenii legii au efectuat controale în 381 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 412 trenuri de călători. De asemenea, au efectuat 26 de percheziţii şi au desfăşurat 12 acţiuni pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, precum şi a contrabandei.

Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate 9 persoane date în urmărire naţională, 5 minori lipsiţi de supraveghere şi 3 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate. Faţă de alte 2 persoane, depistate cu droguri asupra lor, au fost întocmite dosare penale. 

71 de dosare penale

În total, au fost întocmite 71 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri şi uzuri de fals, contrabandă, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. De asemenea, 55 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 26 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de 20 dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de 6 s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri şi bani (9.800 de ţigarete, 15 tone de cereale, 1,4 tone de legume, 1.470 de litri de motorină, 6,7 tone de cocs, bărci şi motoare de bărci).

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite