Prognoza meteo: Vremea se schimbă în weekend. Ce anunţă meteorologii, când lovesc ploi puternice şi unde va ninge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi a lunii octombrie aduce frig ploi slabe şi precipitaţii mixte la munte. Maximele nu vor depăşi 22 de grade. De vineri însă, vremea începe să se încălzească. De altfel, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologice(ANM), în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor mai mari decât cele normale, iar ploile abundente vor lovi toate regiunile.

Joi, 1 octombrie, cerul va fi mai mult noros. În regiunile intracarpatice şi la munte, va continua să plouă şi prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului, ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ. Trecător, în zona montană la altitudini de peste 1800 m se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice şi în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 22 de grade,iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

Vineri, conform meteorologilor, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi faţă de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări temporare, iar la începutul intervalului va mai ploua slab în nord-vest şi pe arii restrânse în centru şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile vestice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai ridicate în dealurile vestice şi pe litoral.

Vremea se va încălzi, vineri în Bucureşti. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile în următoarele patru săptămâni vor fi mai mari decât cele normale. Va ploua mult, cu excepţia sudului ţării. Conform prognozei meteo pe următoarele patru săptămâni, în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face extremitatea de sud a ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare.

Săptămâna 5 – 12 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice şi la munte. Excepţie vor face regiunile din sudul extrem al teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cele normal pentru acest interval.

Săptămâna 12 – 19 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor excedentar în jumătatea de nord a ţării, precum şi local în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19 – 26 octombrie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Vă mai recomandăm şi:

Firea cere repetarea alegerilor, după apariţia unor imagini în care mai multe persoane umblă la sacii cu voturi. Reacţia Jandarmeriei VIDEO

Cum deosebim măslinele vopsite artificial de cele naturale. Care este, de fapt, culoarea lor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite