Prognoza meteo: Cât mai ţine gerul năprasnic. Unde se anunţă ninsori viscolite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu scăpăm de vremea rea FOTO Adevărul
Nu scăpăm de vremea rea FOTO Adevărul

Nu scăpăm de gerul cumplit nici în următoarele zile. Meteorologii anunţă temperaturi deosebit de scăzute şi ninsori. Duminică, deşi valorile termice urcă uşor, va fi deosebit de frig.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 13 februarie, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, când pe arii restrânse în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte va ninge slab.

Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua să prezinte intensificări mai ales ziua la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Moldova, unde se vor depăşi local 60…70 km/h şi cu viteze mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând zăpada şi amplificând senzatia de frig. Pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit rece, geroasă în orele dimineţilor în zona periurbană, astfel maxima va fi în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă de -11…-7 grade. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece. Cerul va fi parţial noros, vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură şi se poate forma gheţuş.

Ceaţă şi depunere de chiciură

Duminică, anunţă ANM, deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă la începutul zilei şi noaptea în centru şi local în sud şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât şi noaptea în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros şi va ninge slab pe alocuri în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii restrânse în extremitatea de sud a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, local şi temporar în regiunile estice şi izolat în celelalte zone. Local se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Şi în Capitală va fi în continuare deosebit de rece, mai ales la începutul zilei când va fi geroasă în zona periurbană. Temperatura maximă va fi -2…-1 grad, iar cea minimă de -9…-7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat.

Luni, 15 februarie, tot de ger avem parte. Vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, cu precădere în sudul ţării. Va fi însă în continuare ger, în orele dimineţii îndeosebi în centru şi sud-vest, iar noaptea în special în jumătatea de nord. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -15 şi -5 grade, valori mai scăzute -atât ziua, cât şi noaptea- urmând a se înregistra în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros şi va ninge, ziua în nord, în centru şi la munte, apoi local în sud şi în est; în restul teritoriului ninsori slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, local şi temporar, mai ales noaptea, în regiunile estice şi pe arii restrânse în celelalte zone. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, valorile termice vor fi uşor mai ridicate faţă de zilele anterioare, totuşi va fi în continuare o vreme rece. Temperatura maximă va fi 2…4 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros, probabilitatea de precipitaţii redusă, dar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Nici următoarele zile nu se anunţă mai blânde în privinţa temperaturilor. De marţi, 16 februarie, valorile termice vor fi din nou în scădere în toată ţara şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Local şi temporar va ninge în general slab.

Vă mai recomandăm şi:

Interes uriaş pentru tronsonul din A3 cu cel mai lung tunel din România. Investiţia se apropie de un miliard de euro

De ce continuă să predea profesorul care a hărţuit sexual o elevă, numind-o „curvă“ şi „căţea“. Revolta părinţilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite