Interes uriaş pentru tronsonul din A3 cu cel mai lung tunel din România. Investiţia se apropie de un miliard de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Transilvania FOTO Facebook.com/Asociatia Pro Infrastructura
Autostrada Transilvania FOTO Facebook.com/Asociatia Pro Infrastructura

Tunelul care va traversa Munţii Meseş va avea o lungime de 2.890 de metri şi va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Nu mai puţin de 62 de firme au solicitat informaţii pentru a participa la licitaţia cu precalificare organizată pentru tronsonul Poarta Sălajului-Nuşfalău al Autostrăzii Transilvania, ce va include şi Tunelul Meseş, a anunţat vineri, 12 februarie, la Zalău, Lucian Bode, actual ministru al Afacerilor Interne şi fost ministru al Transporturilor.

"Probabil cei 62 se vor asocia şi vom avea 10-15 oferte. Sunt convins că vor fi peste 10 oferte pentru acest obiectiv", a spus Bode.

Licitaţia pentru tronsonul în lungime de 41 de km a fost lansată în 16 noiembrie 2020, pentru ca în 19 februarie să se depună ofertele. Valoarea totală a investiţiei este de aproape un miliar de euro.

"Precalificarea înseamnă că primii şase vor fi selectaţi pe baza experienţei în tuneluri realizate în Uniunea Europeană, în execuţia de poduri, a cifrei de afaceri - care trebuie să fie de minim un miliard de euro, de asemenea, să aibă utilaje în proprietate. După ce vor fi parcurse aceste proceduri, în circa 60 de zile se vor analiza ofertele depuse, iar primii şase vor fi invitaţi să depune ofertele angajante - tehnică şi financiară. Probabil vor fi 30 de zile termen de depunere a ofertelor, încă 60 de zile evaluarea ofertelor. În minim şase luni, fără contestaţii, am putea avea un contract de proiectare şi execuţie pentru tronsonul Poarta Sălajului-Nuşfalău", a subliniat ministrul.

Mai puteţi citi:

Ministrul Transporturilor, în problema A1 Lugoj-Deva. „Şi fără autostradă, şi cu banii luaţi”

Drum expres între Sălaj şi Maramureş. Cât va costa tronsonul de 42 de kilometri

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite