Prognoza meteo: Cât de cald se face de Crăciun. Ce ne aşteaptă de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În weekend se întoarce vremea rea FOTO Shutterstock
În weekend se întoarce vremea rea FOTO Shutterstock

Meteorologii anunţă vreme caldă în următoarele zile. La munte sunt aşteptate precipitaţii mixte, în timp ce în zonele joase vor predomina ploile. În prima zi de Crăciun sunt aşteptate maxime de 15 grade Celsius.

În prima zi de Crăciun, vineri, 25 decembrie, vremea se va menţine deosebit de caldă în sudul şi sud-estul ţării, iar în rest deşi valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent încă se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în vest, centru şi nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse – ploi, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare în cursul nopţii, cu precădere în Transilvania, Moldova şi dealurile vestice. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. În sud şi sud-est, aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales ploi va fi în extindere începând din orele serii. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Vântul va avea intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului, local şi temporar şi în est, sud-est, precum şi în zona de câmpie din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

În Bucureşti va fi deosebit de cald. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi înnorările se vor accentua şi mai ales în cursul nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Sâmbătă, de vreme frumoasă se bucură doar locuitorii din sud. Vremea se va menţine deosebit de caldă în sudul şi sud-estul ţării, iar în rest deşi valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent încă se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei.

În vest, centru şi nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse – ploi, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare în cursul nopţii, cu precădere în Transilvania, Moldova şi dealurile vestice. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. În sud şi sud-est, aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales ploi va fi în extindere începând din orele serii. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Vântul va avea intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului, local şi temporar şi în est, sud-est, precum şi în zona de câmpie din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Şi în Bucureşti, în prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi înnorările se vor accentua şi mai ales în cursul nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

De duminică, vremea se strică în toată ţara. Conform ANM,valorile termice vor fi în scădere mai ales în prima parte a intervalului şi se vor apropia de mediile specifice perioadei. 

Vă mai recomandăm şi:

Vremea de Sărbători şi cum va arăta iarna 2020-2021. Prognoza unui renumit cercetător român din Germania

EXCLUSIV Ce despăgubiri plăteşte statul pentru exproprierile de pe tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti VIDEO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite