Prognoza meteo: Când se schimbă vremea radical. În ce regiuni se ating maxime de vară şi unde cade brumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la jumătatea săptămânii viitoare, vremea nu se va schimba. Va fi în continuare cald şi nu se anunţă precipitaţii. Anunţul a fost făcut, într-o intervenţie la TVR, de către Florinela Georgescu, director executiv la Administraţia Naţionala de Meteorologie.

Vremea va fi frumoasă şi în următoarele zile, singura excepţie făcând primele ore ale zilelor când se va mai produce ceaţă. „Se va semnala ceaţă dimineaţa, mai ales în regiunile extracarpatice: Moldova, Dobrogea, Muntenia, mai puţin în Oltenia şi Transilvania. În aceste zone, temperaturile vor fi ceva mai scăzute decât cele din partea de vest a teritoriului. Per ansamblu temperaturile sunt peste normalul acestei perioade, mai ales în Crişana, Banat, în mare parte a Olteniei şi chiar în încălzire în următoarea perioadă. Temperaturile maxime vor fi de 25-27 de grade şi sunt aşteptate duminică şi luni. Până la jumătatea săptămânii viitoare regimul de vreme nu se va schimba”, a precizat specialistul.

Vineri, conform ANM, vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. În zonele joase din estul şi sud-estul ţării, în prima parte a zilei şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă, izolat asociate cu burniţă. În rest cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil noaptea, iar ceaţă se va semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 26 de grade în Banat, poate şi în sudul Olteniei, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se vor situa în jurul a 0 grade şi vor mai fi condiţii de brumă.

Sâmbătă, vom avea parte tot de vreme frumoasă. Va fi şi mai cald. Meteorologii anunţă 27 de grade în sud-vestul ţării şi 18 grade pe litoral. Minimele se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 1 grad. Vremea se va menţine caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă în primele ore ale intervalului şi în a doua parte a nopţii în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri