Prognoza meteo: Când îşi revine vremea. Unde se mai anunţă furtuni şi ploi puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se va menţine în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă, chiar rece pentru sfârşitul lunii mai în nord şi nord-est. Nici săptămâna care începe nu se anunţă mai călduroasă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în special în a doua parte a zilei, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, pe alocuri căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomenele vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane şi se vor semnala pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului.

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp. În nord şi în nord-est înnorările vor fi mai persistente, iar ploi locale vor fi mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade.

În Bucureşti, deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru sfârşitul lunii mai. În special în a doua parte a zilei vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade.

Duminică, în regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică: averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Şi în Capitală, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8...11 grade.

În prima zi a verii, luni, 1 iunie, meteorologii anunţă valori de temperatură mai scăzute decât cele normale pentru începutul lunii iunie şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în toate regiunile. Din data de 8 iunie, spun meteorologii, vremea se schimbă radical. Se va încălzi în toată ţara, iar vara îşi va intra în drepturi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite