Prognoză. Cum va fi vremea până pe 20 iulie în Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luna lui Cuptor nu se dezice Foto:Adevărul
Luna lui Cuptor nu se dezice Foto:Adevărul

Chiar dacă vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni, ploile vor fi la ordinea zilei. Până pe 20 iulie vom avea parte de zile toride, marcate însă de instabilitate atmosferică.



Administraţia Naţioanlă de Meteorologie(ANM) a dat publicităţii prognoza pentru intervalul 7-20 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicatăde apariţie a precipitaţiilor.

Maxime de până la 31 de grade

În Bărăgan, maximele diurne se vor situa în jurul unor medii de 30-31 de grade până în data de 9 iulie, caracterizând o vreme călduroasă, apoi vor scădea spre 26 de grade, în medie, în ultimele două zile ale primei săptămâni de prognoză.

Începând din data de 14 iulie şi până la sfârşitul intervalului, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua decade a lunii iulie, valorile termice se vor înscrie în limite normale pentru data calendaristică, respectiv aproximativ 30 de grade, în medie la scara întregii regiuni. Valorile termice nocturne vor varia uşor, de la medii de 17-18 grade, în nopţile cele mai calde de la începutul intervalului, până la 15-16 grade în rest. Probabilitatea pentru averse, temporar, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 9 – 16 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Vă recomandăm şi:

METEO Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Alertă. Val de caniculă şi radiaţii ultraviolete periculoase în următoarele zile

Zi de vară autentică. La un pas de caniculă: maxime de 30 de grade Celsius

Vreme de coşmar. După ploi torenţiale şi furtună, vine canicula în Bărăgan!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite