Prima laureată a festivalului „Amara“ a sfârşit în anonimat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Românească „Trofeul tinereţii“ de la Amara şi-a deschis porţile pentru a 44-a oară. Din păcate, prima laureată a concursului ialomiţean, Constanţa Barac(58 de ani), nu mai este în viaţă.

Femeia a decedat în urmă cu trei luni în satul natal, Călăraşii Vechi, din comuna Cuza-Vodă. Constanţa a primit trofeul pentru interpretare doi ani la rând: în 1968 şi 1969.  Deşi cei care au cunoscut-o spun că şi-ar fi dorit o carieră artistică, destinul nu i-a fost favorabil.

image
image
image

VEZI AICI FOTOGRAFII DE LA EDIŢIA DIN 1968 A FESTIVALULUI

20 de ani la şcoală

„A lucrat 20 de ani ca secretară la şcoala din comună. Era bună, amabilă şi ajuta pe oricine. Ştiu că a fost căsătorită în tinereţe şi că nu a avut copii.Vorbea câteodată despre pasiunea sa pentru muzică, ştiam că a cântat. Locuia alături de mama ei. Până astă-iarnă a venit la şcoală, dar avea o suferinţă şi începuse să slăbească foarte rău. Cred că a fost vorba despre ceva la plămâni“, a spus Elena Dinu, învăţătoare la şcoala de la Cuza-Vodă.

Femeia ştie că familia Constanţei Barac a fost urmărită de tragedii. „Sora doamnei Barac a murit cu câteva luni înaintea sa. Stătea la Bucureşti şi era bolnavă de cancer. Cred că şi această durere a îmbolnăvit-o şi mai rău pentru că s-a prăpădit în scurt timp“, povesteşte femeia.

12 concurenţi în acest an

În acest an, în cadrul festivalului „Trofeul Tinereţii“ s-au întrecut 12 artişti, veniţi din toate colţurile ţării. Aceştia au interpretat şlagăre foarte cunoscute  publicului, toţi fiind aplaudaţi la scenă deschisă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite