„Poveste la ZOO”, un proiect de voluntariat cu elevi de la Liceul Pedagogic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au picat spaţiile exterioare de la ZOO FOTO Facebook/Liceul Pedagogic Ştefan Bănulescu
Copiii au picat spaţiile exterioare de la ZOO FOTO Facebook/Liceul Pedagogic Ştefan Bănulescu

Elevii de la Liceul Pedagogic "Ştefan Bănulescu" s-au implicat într-un proiect de voluntariat care va aduce culoare şi voie-bună la Grădina Zoologică din Călăraşi.

În luna octombrie 2021, la Grădina Zoologică din Călăraşi a fost demarat proiectul de voluntariat "Poveste la Zoo", iniţiat de un grup de 11 elevi şi 2 cadre didactice de la Liceul Pedagogic „Ştefan Bănulescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi şi Grădina Zoologică.

Toate ideile voluntarilor se centrează pe Cooper, hipopotamul grădinii, care anul acesta împlineşte 40 de ani şi care face locul special pentru că este singurul hipopotam din ţară.  În cadrul proiectului, ce se derulează în perioada octombrie 2021 – mai 2022, voluntarii şi-au propus să pună în valoare zonele expuse publicului, să atragă şi să implice copiii, dar şi adulţii, în jocuri în aer liber.

Astfel, voluntarii Bianca, Marina, Georgeta, Gabriela, Miruna, Corina, Mihaela, Robert, Marin, Alejandra, Roberta, de la clasele cu profil Arte vizuale şi profil pedagogic, şi prof. F.Radu  alături de prof. I. Bîrjoveanu, în prima parte a proiectului au început să decoreze pereţii exteriori din zona Acvariu, iar în a doua parte vor trasa jocuri-ghid pe aleile din incinta ZOO. Pentru realizarea obiectivelor, Primăria Muncipiului Călăraşi sprijină proiectul cu oferirea unei mese calde participanţilor şi cu asigurarea materialelor necesare executării picturilor murale şi pe asfalt. 

Cum poate fi viaţa mai frumoasă

,,Ideea proiectului este una extrem de frumoasă şi creativă! Ca voluntar de la profilul arte plastice este o ocazie unica să îmi îmbunătăţesc aptitudinile şi talentul. Cu siguranţă, vizitatorii grădinii se vor bucura de culoare!”, spune Bianca Gârbaş, clasa a IX -a Arte.

„Pentru mine a fi parte din proiectul Poveste la ZOOînseamnă că pot să aduc un zâmbet pe faţa copiilor, care vizitează acest obiectiv turistic, şi un plus pentru oraşul nostru, pentru că îl încărcăm cu o energie aparte, spune” Georgeta Băjenaru din clasa a XI -a Arte.

„Sunt bucuroasă că ideea noastră se concretizează, că formăm o echipă, care indiferent de situaţia actuală – restricţii, certificat verde, măşti, este la fel de entuziastă, că am primit sprijinul material atât de important – vopseluri speciale pentru asfalt, var, pigmenţi, pensule, mănuşi,  din partea Primăriei Municipiului Călăraşi şi că există o bună colaborare cu dna dr. Valentina Blebea, managerul Grădinii Zoologice. Avem un susţinător în jurul căruia se învârtesc toate ideile noastre – Cooper. Copiii voluntari îl adoră pe Cooper! Poveste la Zoo este un proiect despre cum viaţa poate fi frumoasă şi din spatele măştii, cu muncă şi dragoste pentru culoare, ” a precizat prof. Irina Bîrjoveanu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Surse. PSD, amendamente pentru legea certificatului verde la locul de muncă. Ce propun social-democraţii

Medic, despre pandemie: La noi colcăie. Nu se mai moare de COVID în spital, cât acasă. Suntem condamnaţi la calvar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite