Poliţia Transporturi: Razie în 400 de trenuri de călători. 147 de amenzi aplicate pentru neregulile descoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, poliţiştii au constatat peste 100 de infracţiuni, 82 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 147 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 90.000 de lei.

În această săptămână, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R., poliţiştii celor nouă structuri teritoriale subordonate au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, desfăşurând activităţi în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale, în 403 staţii de cale ferată şi au patrulat în peste 400 de trenuri de călători.

În urma verificărilor, au depistat 9 persoane date în urmărire naţională sau internaţională şi 11 minori lipsiţi de supraveghere, aceştia fiind predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. De asemenea, poliţiştii au identificat 6 persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.

Poliţiştii au întocmit, în total, 108 dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea aceluiaşi număr de infracţiuni, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals, uzuri de fals, contrabandă, pescuit ilegal şi infracţiuni la regimul circulaţiei.

82 de persoane, prinse în flagrant

De asemenea, poliţiştii au depistat în flagrant delict 82 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. În dosarele penale instrumentate, 20 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, împotriva a 3 persoane fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de alta s-a dispus măsura controlului judiciar.

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat şi 28 de percheziţii domiciliare şi au desfăşurat 16 acţiuni pe linia comerţului ilegal, a siguranţei transporturilor pe apă, a pescuitului ilegal şi a contrabandei. Astfel, au fost aplicate 147 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 90.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate 634 kg. de legume, 4.60 metri cubi de material lemnos, bărci şi motoare de bărci, unelte de pescuit, 48 kg. de peşte, aproape 3 tone de fier vechi, 151.380 de ţigarete şi 2 autoturisme, precum sumele de 304.909 de lei, 6.970 de euro şi 200 de dolari americani.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite