Poliţia, cu ochii pe turişti. Oamenii legii de pe malul Borcei şi cei din Silistra, misiuni comune în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicio mşină nu va scăpa neverificată Foto:Adevărul
Nicio mşină nu va scăpa neverificată Foto:Adevărul

Turiştii care călătoresc spre Bulgaria trebuie să fie cu ochii în patru. În sezonul estival, până pe 31 august, poliţişti călărăşeni, alături de colegii lor de la sud de Dunăre vor supraveghea îndeaproape traficul.

La Călăraşi, dar şi în localitatea Silistra din Bulgaria vor fi organizate acţiuni comune, la care vor participa  echipaje mixte ale poliţiei rutiere, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară. Acţiunile de verificare în trafic a autovehiculelor, efectuate de către poliţiştii rutieri români şi bulgari, au debutat în zilele de 28 şi 30 iunie şi s-au desfăşurat atât pe teritoriul României – zona Chiciu, judeţul Călăraşi, cât şi pe teritoriul Bulgariei – localitatea Silistra.

„În continuare, acţiuni similare vor fi desfăşurate în zilele de vineri şi duminică, când valorile de trafic spre şi dinspre frontiera româno-bulgară înregistrează valori semnificative, punctele de control vizând în special, tronsoanele de drum ce converg către trecerea frontierei Ostrov-Silistra.

Îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare

Poliţiştii vor urmări în principal sancţionarea celor care încalcă regulile de circulaţie, identificarea maşinilor furate, dar şi depistare autoturismelor care nu îndeplinesc toate condiţiile legale. „De asemenea, acţiunile vor viza îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între autorităţile de aplicare a legii din cele două state, creşterea capacităţii de reacţie a poliţiilor celor două state, precum şi îmbunătăţirea schimbului de date pentru soluţionarea problemelor operative din domeniul siguranţei publice”,  a precizat Mihaela Stan, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Citeşte şi: Controale în trafic privind legalitatea transportului de persoane. Taximetrişti fără licenţă şi bani din curse încasaţi ilegal

Citeşte şi: Poliţia rutieră va efectua controale, în special pe rutele dinspre munte

Citeşte şi: Atenţie, patroni şi şoferi: Trusa, stingătorul şi triunghiul la control! Riscaţi amenzi de sute de lei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite