Peşte proaspăt fără acte, confiscat de poliţişti. Maşina cu care era transportată marfă a rămas în custodia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braconierii din zona deltei au fost, timp de 5 zile, în atenţia poliţiştilor. Oamenii legii au confiscat peste 1.200 de kg. de peşte,  4 ambarcaţiuni, 4 motoare de ambarcaţiuni, 2 autoturisme şi 112 plase de pescuit de peste 8.000 de metri, în urma unei razii de amploare.


În perioada 30 iunie - 4 iulie, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, împreună cu cei ai I.P.J. Tulcea şi ai Serviciul de Poliţie Delta Dunării-I.G.P.R. au desfăşurat acţiuni în zona deltaică, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Oamenii legii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.600 de lei, dintre care 10 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În plasa poliţiştilor a căzut şi un călărăşean. Pe 4 iulie,bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost prins pe DN 226 G, în localitatea Tariverde, judeţul Constanţa în timp ce transporta cu o autoutilitară 391 kg de peşte proaspăt, de diferite specii, fără a deţine documente legale.  Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi sancţionate de OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Mai mult decât atât, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, autoturismul cu care era transportat peştele, iar peştele a fost confiscat şi predat la o societate de profil, pentru a fi valorificat.
 

Vă recomandăm şi:

Cinci braconieri, în plasa poliţiştilor de frontieră. Aceştia pescuiseră ilegal 80 de kg de fitofag

FOTO VIDEO Prins la braconaj de ştiucă şi caras cu plasă monofilament de 100 de metri

Braconaj pe Dunăre. În plină prohibiţie, doi pescari şi-au aruncat plasele în mijlocul fluviului

A dispărut scrumbia de Dunăre. La Brăila, pescarii se plâng că nu prind deloc, iar gospodinele sunt necăjite că nu pot respecta tradiţia de Florii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite