Peste 700 de persoane căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe numele mai multor persoane existau meise mandate europene de arestare FOTO Adevărul
Pe numele mai multor persoane existau meise mandate europene de arestare FOTO Adevărul

Peste 700 de persoane căutate la nivel internaţional au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen. De asemenea, au fost găsite 76 de autovehicule şi 42 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

  

Conform Poliţiei Române, în perioada 30 august - 6 septembrie, au fost localizate, în România, 478 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (S.I.S.), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au găsit 83 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 155 de persoane căutate pentru participarea la o procedură judiciară şi 9 persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente şi au fost găsite 73 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

"Totodată, 287 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare PoliţieneascăInternaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române", arată Poliţia Română.

Trei maşini au fost indisponibilizate

Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 32 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 32 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, şi trei autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 11 documente semnalate de România.

România, din punctul de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010, iar Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare PoliţieneascăInternaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

Sistemul informatic Sirene este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite