Peste 2.000 de şoferi, lăsaţi pietoni în trei zile. Care a fost cea mai gravă abatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie în trafic FOTO Adevărul
Razie în trafic FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri au continuat şi intensificat acţiunile, în ultimele trei zile, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Oamenii legii au reţinut 2.074 de permise.

Astfel, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea depăşirii regimului legal de viteză pe drumurile publice şi pentru informarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.625 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către pasageri, precum şi 51 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către minorii sub 14 ani.

Totodată, 2.074 de permise de conducere au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Poliţiştii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind întocmite pentru încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice.  De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

Vă mai recomandăm şi:

Pentagonul ar trebui să retragă militarii din Icirlik-Turcia. Mihail Kogălniceanu, potenţial înlocuitor

Forţele Speciale ale Armatei Române pleacă în Sahel după ISIS şi Al-Qaida. Generalii Petrescu şi Burkhard au discutat detaliile misiunii antiteroriste 

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri