Peste 16.600 dosare de pensii au fost digitalizate pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul de digitalizare a dosarelor de pensii din Călăraşi este în derulare FOTO Adevărul
Procesul de digitalizare a dosarelor de pensii din Călăraşi este în derulare FOTO Adevărul

Un număr de 16.639 dosare de pensii din cele peste 54.000 au fost digitalizate, la Călăraşi, conform datelor centralizate de Casa Judeţeană de Pensii.

În mai puţin de o lună de la suplimentarea numărului de angajaţi la Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi, au fost digitalizate un număr de 16.639 de dosare, dintr-un total de 54.387 de dosare aflate în plată.

"Se dovedeşte că decizia suplimentării personalului a fost necesară, având în vedere că în acest interval au fost digitalizate mai multe dosare decât în perioada ianuarie – septembrie de către angajaţii care făceau acest lucru suplimentar faţă de sarcinile curente. Vom finaliza procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare de pensii până la sfârşitul anului 2022. Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor. Recalcularea ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată şi demarată din 2019", a anunţat PNL Călăraşi.

Având în vedere că în spaţiul public au apărut afirmaţii legate de modificări la legea pensiilor şi a salarizării, Ministerul Muncii atrage atenţia că reforma legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare (respectiv de 35 de ani, prevăzut în actuala lege a pensiilor, Legea nr. 263/2010).

Proiectul la care se face referire este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc

Vă mai recomandăm şi:

Starea jalnică în care au ajuns viile unei cunoscute podgorii româneşti. „Îmi vine să plâng când mă uit“

Expert, despre imunizare: „E şocant câţi oameni nevaccinaţi sunt în România în mediul rural”

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite