Patru comune călărăşene au primit bani pentru dezvoltarea investiţiilor locale

0
0
Bani pentru investiţii locale FOTO Adevărul
Bani pentru investiţii locale FOTO Adevărul

Patru comune din judeţul Călăraşi au primit bani pentru dezvoltare locală. Este vorba despre localităţile Belciugatele, Chirnogi, Ciocăneşti şi Mitreni.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat, în data de 21 aprilie, 47.302.963,06 lei, în vederea decontării facturilor pentru 105 obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 3.182.432,64 de lei pentru opt obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 44.120.530,42 de lei pentru 97 proiecte de investiţii.

La nivelul judeţului Călăraşi, patru comune au primit bani prin intermediul acestui program, astfel: Belciugatele – 92.828,37 de lei; Chirnogi – 134.400,21 de lei, Ciocăneşti – 782.077,26 de lei; Mitreni – 767.107,45 de lei.

PNDL, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. 

Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Un val de ploi loveşte România. Cât de frig se face, când se încălzeşte

DNA a dezlegat misterul angajării la Apele Române a ospătăriţei care apăra Moldova de inundaţii fără să ştie cum

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite