Prognoza meteo: Un val de ploi loveşte România. Cât de frig se face, când se încălzeşte

0
0
Ploile se extind în toate regiunile FOTO Shutterstock
Ploile se extind în toate regiunile FOTO Shutterstock

Un val de ploi loveşte România. Precipitaţiile încep în jumătatea de sud a ţării, după care se extind în toate regiunile. Şi temperaturile scad simţitor, iar la munte se anunţă lapoviţă şi ninsori. De joi, vremea se îndreaptă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), marţi, 27 aprilie, vremea fi rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a ţării şi local, mai ales noaptea, în rest. În zonele montane, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

Vântul va avea intensificări la munte, în a doua parte a intervalului, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, sud-vest şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 9 grade. Izolat se va forma ceaţă, iar la sfârşitul nopţii, în Moldova şi în estul Transilvaniei, vor fi condiţii de brumă.

În Bucureşti valorile termice diurne, în scădere faţă de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Miercuri se face şi mai frig. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă în sud şi est, în timp ce în restul ţării valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele specifice datei. Cerul va avea înnorări, îndeosebi ziua, în cea mai mare parte a teritoriului şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile din jumătatea sudică şi local în rest.

Pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu precădere în sud-vest, sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiunile din estul Transilvaniei de brumă.

În Capitală, valorile termice diurne vor fi în continuare cu mult mai scăzute decât cele specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 11…12 grade. Cerul va avea înnorări şi, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

De joi, vremea începe să se încălzească. Conform ANM, valorile termice vor fi în creştere în toate zonele ţării şi se vor situa în jurul celor normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza şi seara, îndeosebi în regiunile din jumătatea vestică, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales la munte. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 24 de grade, mai scăzute pe litoral, spre 13…16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Banatului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de cele normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea vor mai fi condiţii de ceaţă.

Vă mai recomandăm şi:

DNA a dezlegat misterul angajării la Apele Române a ospătăriţei care apăra Moldova de inundaţii fără să ştie cum

Fetiţă de 12 ani muşcată de faţă, de un Husky. Proprietara câinelui a făcut infarct şi a murit

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite