Patru bărbaţi, reţinuţi de poliţişti pentru pescuit ilegal în lacul Gălăţui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneltele interzise cu care cei patru bărbaţi mergeau la pescuit FOTO IPJ Călăraşi
Uneltele interzise cu care cei patru bărbaţi mergeau la pescuit FOTO IPJ Călăraşi

Patru bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament, au fost reţinuţi de poliţiştii din Călăraşi. Surse din cadrul anchetatorilor spun că aceştia au pescuit sute de kilograme de peşte pe care ulterior îl comercializau.

Poliţiştii din Călăraşi, Grădiştea şi Alexandru Odobescu au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului la persoane bănuite de comiterea de furturi din amenajări piscicole, folosind fără drept instrumente interzise prin lege. Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna aprilie, în fiecare zi, după lăsarea întunericului, au folosit unelte de pescuit artizanale pentru a sustrage diverse cantităţi de peşte din lacul Gălăţui. Într-una din seri, aceştia l-au ameninţat cu un cuţit pe paznicul lacului, atunci când au fost suprinţi la pescuit.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi confiscate mai multe bunuri folosite la braconaj (plase monofilament, plase de pescuit diferite materiale, plute de susţinere a plaselor).

Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi.Patru persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost  angrenaţi şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite