Patru autobuze ecologice, achiziţionate printr-un proiect european în valoare de 2,7 milioane de euro pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Călăraşi au accesat o nouă finanţare europeană. 2,7 milioane de euro sunt atrase pentru achiziţia a 4 autobuze cu sistem de propulsie ecologică, modernizarea staţiilor de călători, sistem de ticketing şi de info-călători. Creşterea confortului şi a siguranţei călătorilor care folosesc transportul public în comun este motivul care a stat la baza noului proiect.

Municipiul Călăraşi a devenit beneficiarul unei noi finanţări europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-202, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, prin semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Creşterea atractivităţii, siguranţei şi eficienţei transportului public în municipiul Călăraşi prin modernizarea acestui mod de transport”.

Proiectul are un buget de 13.276.454,13 lei (aproximativ 2,7 milioane de eutro), din care contribuţia bugetului local de doar 2%, şi este unul complementar celui ce vizează reabilitarea întregii căi de rulare a transportului public local de pe străzile Bucureşti şi Prel. Bucureşti.

Conform autorităţilor locale, se vor achiziţiona 4 autobuze cu sistem de propulsie ecologică şi echipamente de ticketing on-board şi se vor moderniza staţiile de autobuz de pe traseele 2 şi 3 ale transportului public de călători. Staţiile de pe traseul 1 vor fi modernizate prin proiectul ce vizează străzile Bucureşti şi Prel. Bucureşti. Prin acest proiect se va mai crea o aplicaţie software destinată informării pasagerilor asupra programului mijloacelor de transport, în staţiile de călători şi autobuze urmând să fie amenajate panouri cu aceste informaţii. Perioada de implementare a proiectului este de 33 de luni.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite