O bandă a podului Chiciu, singura legătură din Călăraşi cu Bulgaria, închisă traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banda marginală a podului a fost închisă circulaţiei FOTO Facebook/DRDP Constanţa
Banda marginală a podului a fost închisă circulaţiei FOTO Facebook/DRDP Constanţa

Podul Chiciu, singura legătură cu Bulgaria din judeţul Călăraşi, aflat în stare avansată de degradare, a fost închis pe banda marginală. Conform DRDP Constanţa, degradarea pune traficul în pericol.

DRDP Constanţa anunţă că, având în vedere degradarea rostului de dilataţie constatată pe podul Chiciu, situat pe drumul naţional DN 3B, km 0+822, judeţul Călăraşi, s-a luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe banda marginală de pe partea dreaptă, până la remedierea situaţiei. Pe sectorul respectiv, a fost montată semnalizare rutieră temporară, urmând să se intervină în regim de urgenţă.

Situaţia podului Chiciu a mai fost în atenţia autorităţilor, însă până în prezent nu s-a luat nicio măsură. Nicuşor Cionoiu, senator de Călăraşi, a adresat o interpelare către Ministerul Transporturilor, în urmă cu aproape un an, cu posibila reabilitare a podului spre Chiciu, care face legătura între România şi Bulgaria.

"Municipiul Călăraşi este traversat de Drumul Naţional 3B până la Silistra-Bulgaria, iar singura cale de legătură pe care o avem cu Bulgaria este podul aflat într-o stare accentuată de degradare, ce reprezintă un grav pericol pentru traficul auto. În momentul de faţă, la trecerea podului se menţin restricţii de viteză cauzate tocmai de deteriorarea excesivă a căii de rulaj. Pe toată suprafaţa sa există urme vizibile de uzură, ce se accentuează de la an la an, iar grinzile de beton prezintă o distanţare accentuată, toate aceste aspect punând în pericol siguranţa rutieră.

Precizăm faptul că nu s-a realizat niciodată reabilitarea acestuia, în situaţia în care podul are o importanţă deosebită, atât pentru locuitorii municipiului, cât şi pentru agenţii economici care utilizează acest pod pentru transportul rutier de materii prime şi mărfuri, podul făcând legătura între România şi trecerea cu bacul peste fluvial Dunărea, în zona Chiciu-Silistra. Ţinând cont de importanţa şi gradul avansat de degradare al podului, vă rog domnule Ministru, să ne susţineţi în a realiza demersurile necesare reabilitării podului situat pe DN 3B şi să-l putem reda circulaţiei în condiţii normale", arată Nicuşor Cionoiu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Miza alegerilor din Ungaria. Opţiunea pusă de Viktor Orban pe buletinul de vot

LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 39. Satele eliberate, minate de ruşi. Cadavrele civililor zac pe străzi. Explozii puternice la Odesa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite