Noaptea muzeelor, sărbătorită pe 18 mai. Instituţia de pe malul Borcei va avea program prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Dunării de Jos Foto: I.S.
Muzeul Dunării de Jos Foto: I.S.

Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor vor fi sărbătorite şi la Călăraşi pe 18 mai. Ca în fiecare an, instituţia de pe malul Borcei se alătură celui mai mare eveniment care se desfăşoară în Europa şi care adună mii de vizitatori.

În această zi, porţile instituţiei vor fi deschise pentru vizitatori până târziu în noapte. Anual, aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc evenimentul. Cu această ocazie, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi organizează o serie de manifestări începând cu data de 16 mai 2013.  Iubitorii de artă sunt invitaţi la expoziţia internaţională „Peisaj Italian” (Paesaggio italiano) organizată în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, Muzeul de Artă din Ploieşti şi Galeria de Artă Silistra. Evenimentul este organizat sub egida Institutului Cultural Italian si în colaborare cu Asociaţia "Artisolide" şi va avea loc pe 16 mai 2013, ora 12.00 la Centrul Cultural Călăraşi şi în Foaierul Barbu Ştirbei al Consiliului Judeţean.

Expoziţie de arheologie şi etnografie

Pe 18 mai va avea loc vernisajul expoziţiei internaţionale de arheologie şi etnografie „Pescuitul de o parte şi de alta a Dunării”, realizată în parteneriat cu Muzeul Regional Ruse, Muzeul Regional Tutrakan, Muzeul Judeţean Ialomiţa, Muzeul Brăilei şi Muzeul Judeţean Teohari Antonescu Giurgiu, ICEM Tulcea. Tot pe 18 mai, începând cu ora 18.00, la sediul muzeului din Călăraşi se va deschide expoziţia de sculptură „Grigore Patrichi Smulţi – Miniaturi”, dedicată memoriei artistului.

Eveniment de succes

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite