Noaptea Muzeelor, pe malul Borcei. Ce expoziţii pot fi vizitate gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea Muzeelor, organizată pe 12 iunie FOTO MDJ
Noaptea Muzeelor, organizată pe 12 iunie FOTO MDJ

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid în mod concomitent anual liber porţile, până târziu în noapte.

Ca în fiecare an, Muzeul Dunării de Jos vă aşteaptă sâmbătă, 12 iunie, să participaţi la cea de-a XVI – a ediţie a Programului European Noaptea Muzeelor. Ediţia din acest an se va desfăşura între orele 18.00-22.00. 

Iată ce expoziţii pot fi vizitate gratuir din cele trei spaţii de expunere ale muzeului:

Sediul Muzeului Dunării de Jos

1. Expoziţia ”Cuceriri spaţiale” organizată în colaborare cu Asociaţia ”Muzeul Jucăriilor”, Bucureşti: prilejuită de împlinirea a 60 de ani de când Iuri Alexeevici Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spaţiu şi pe orbita Pământului. Sunt expuse o serie de obiecte care să ducă vizitatorul cu gândul la activitatea din spaţiu, cum ar fi: binocluri, planşe şi manuale şcolare, jucării din anii 1960-1970.

Un loc aparte în expoziţie îl ocupă documente referitoare la viaţa şi activitatea lui Dumitru Prunariu, primul roman care la 14 mai 1981 a ajuns în spaţiul cosmic cu nava Soyuz-40 în cadrul programului spatial ”Intercosmos”.

2. Expoziţia ”Artă şi Ambient la Durostorum” prezintă piese deosebite de epocă romană descoperite la Durostorum.

3. Expoziţiile “Eroi din Bărăgan” şi "Drumul spre unire. 1914 - 1918", realizate în colaborare cu Muzeul Judeţean Ialomiţa, dedicate eroilor ştiuţi şi neştiuţi ai acestor locuri care cu demnitate, onoare şi curaj şi-au pus viaţa în slujba României Mari. Cele două expoziţii pot fi vizitate începând de joi, 10 iunie - Ziua Eroilor - Înălţarea Domnului.

Secţia Etnografie şi Artă populară

4. Expoziţia permanentă ” Meşteşuguri tradiţionale la apus”

Secţia Arheologie

5. Expoziţia permanentă ”Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos”

6. Atelier de modelaj lut

Accesul publicului  în muzeu va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;

- Asigurarea păstrării unei distanţe de siguranţă, de minim 1,5 metri între vizitatorii muzeului, respectiv între vizitatori şi personalul muzeului;

- Vizitatorii sunt rugaţi să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziţie la intrarea în muzeu.

Vă mai recomandăm şi:

Pixul premierului nu mai semnează numirile oamenilor lui Orban

În plin scandal al deşeurilor, Poliţia Română ţine în garaj un scaner ultraperformant, încă neautorizat

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite