Ministrul Agriculturii: Culturile de toamnă din sud-estul ţării, afectate de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agricultorii, Adrian Oros a declarat la TVR că în general în sud-estul ţării culturile care au fost însămânţate în toamnă - grâu, orz, orzoaică- au de suferit din cauza secetei.Jumătate din culturi au fost afectate de seceta din ultima perioadă care s-a combinat cu îngheţul.

Au fost însămânţate peste 2,9 milioane de hectare, dar mai mult de jumătate dintre ele au fost afectate de acest fenomen al secetei care s-a combinat şi cu îngheţul, a spus ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a subliniat că nu este posibilă irigarea în toate zonele, capacitatea de irigaţii fiind insuficientă şi în anumite zone, dacă nu va ploua în următoarele zile, culturile vor fi compromise.

Capacitatea de irigaţii este de doar 1 milion de hectare, iar contractele pe care organizaţiile de udători le-au semnat cu Ministerul Agriculturii sunt pentru 830 de mii de hectare. Acolo unde am fost solicitaţi am dat drumul la apă (...) În zonele în care nu este posibilă irigarea, dacă în următoarele două zile nu va ploua culturile vor fi compromise, a spus ministrul Agriculturii. Conform ministrului Agriculturii, în România se consumă 3 milioane de tone de grâu şi 7 milioane de porumb.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite