Măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19: Dezinfecţie în şcoli, locuri publice şi închiderea creşei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinfecţie în şcoli FOTO Shutterstock
Dezinfecţie în şcoli FOTO Shutterstock

Primarul Daniel Ştefan Drăgulin, în calitatea sa de preşedinte, a convocat marţi, 10 martie 2020, o şedinţă extraordinară a Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru luarea unor măsuri de protecţie a populaţiei în vederea preîntâmpinării şi limitării efectelor infectărilor cu noul coronavirus.

În urma discuţiilor şi a propunerilor membrilor CLSU, s-a aprobat, în unanimitate, o serie de măsuri, printre care enumerăm:

1. Dezinfecţia periodică a locurilor de joacă pentru copii din parcurile municipiului Călăraşi 

2. Închiderea în perioada 11-22 martie inclusiv, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de evoluţia epidemiologică, a Centrului de zi pentru persoane cu handicap, Creşei, Centrului comunitar ,,Oborul nou”

3.Efectuarea dezinfecţiei în cele trei unităţi menţionate, subordonate Direcţiei de Asistenţă Socială, dar şi în toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Călăraşi 

4. Verificarea modului de aplicare al măsurilor preventive la operatorul de Transport Public Local, magazine, supermarketuri, pieţe şi instituţiile publice care lucrează cu publicul, măsuri dispuse de CNSSU în şedinţa din 9 martie, de către Corpul de control al Poliţiei Locale împreună cu asistenţii medicali din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială

5. Obligativitatea luării măsurilor de dezinfecţie periodică în taximetre şi locuri de joacă închise (private)

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite