Măsură. Peste 100 de persoane, supravegheate judiciar de poliţiştii din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei anchetaţi sub control judiciar trebuie să se prezinte regulat la sediul Poliţiei
Cei anchetaţi sub control judiciar trebuie să se prezinte regulat la sediul Poliţiei

Poliţiştii din Călăraşi verifică modul în care persoanele faţă de care au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile. În cazul în care se constată încălcări ale acestor obligaţii, oamenii legii sesizează organul judiciar sau instanţa competentă.



La nivelul judeţului Călăraşi, în luna ianuarie, au fost dispuse 11 măsuri preventive, toate de control judiciar, una dintre acestea fiind înlocuită cu măsura arestării preventive. În total, în prezent, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară activităţi faţă de 117 persoane aflate sub supraveghere, dintre care 7 în arest la domiciliu, 3 persoane fiind sub control judiciar pe cauţiune şi 107 sub măsura controlului judiciar. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse, orice încălcare a acestora determinând sesizarea organului judiciar sau a instanţei de judecată.

Printre cei anchetaţi sub control judiciar se află şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, alături de directorul adjunct al instituţiei, Mariana Vişan. Cei doi fac obiectul unei anchete declanşate de DNA într-un dosar de corupţie în care a foast arestat şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Dosarul şefului CJ Ialomiţa

Directorul Agenţiei de Dezvoltarea Regională (ADR)Sud Muntenia şi adjunctul acestuia sunt anchetaţi sub control judiciar, începând cu 10 februarie, timp de 60 de zile în dosarul în care şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost, marţi, reţinut. În timpul cercetărilor, procurorii au stabilit că Muşat şi Vişan şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu.

"În perioada decembrie 2013-iulie 2014, în calitate de preşedinte al ADR Sud Muntenia, şi respectiv director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii, au amânat nejustificat vizitele de monitorizare şi constatarea unor neconcordanţe, cu scopul sprijinirii intereselor numitei  Elena Corina Trandafir, beneficiar şi/sau consultant în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană depuse la ADR Sud Muntenia, astfel încât beneficiarii acestor proiecte să nu suporte corecţii financiare în sumă de aproximativ 42.000 lei.

Vă recomandăm şi:

Şeful ADR Sud Muntenia, anchetat de DNA sub control judiciar, rămâne în funcţie: "Măsura nu afectează activitatea mea la Agenţie"

Legături periculoase în dosarul de corupţie din Ialomiţa. Conducerea ADR Sud Muntenia, pusă sub control judiciar de DNA, pentru abuz în serviciu

Şefii ADR, percheziţionaţi de DNA. Descinderile au legătură cu ancheta de la Consiliul Judeţean Ialomiţa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite