Şefii ADR, percheziţionaţi de DNA. Descinderile au legătură cu ancheta de la Consiliul Judeţean Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descinderea procurorilor DNA la sediul ADR Sud Muntenia, dar şi acasă la directorul general şi la cel adjunct a pus pe jar Călăraşiul. Ancheta de corupţie care îl vizează pe şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa are legătură şi cu derularea unor proiecte prin ADR.

Miercuri dimineaţă, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, DNA a efectuat percheziţii domiciliare în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Conform DNA, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Surse din rândul anchetatorilor susţin că la Călăraşi au avut loc descinderi la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia(ADR), instituţie neguvernamentală, non profit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcţionează în domeniul dezvoltării regional şi care gestionează fondurile europene.

Lucrurile merg normal

Anchetatatori DNA au ridicat de la ADR saci de documente, dar şi de acasă de la directorul general Liviu Muşat şi de la locuinţa directorului adjunct Mariana Vişan. De la domiciliile acestora au fost confiscate acte, laptopuri şi tablete. Cei doi au ieşit public şi au anunţat că nu au niciun fel de emoţii în legătură cu acest dosar. Se pare că la Călăraşi, procurorii au venit să caute indicii la proiectele derulate de anumite microîntreprinderi din judeţul Ialomiţa şi ce rol a avut preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, în modul în care s-a desfăşurat colaborarea cu firmele implicate.

Directorul ADR Sud Muntenia a precizat că a avut o colaboare bună cu preşedintele CJ Ialomiţa, fără să sesizeze vreo presiune la vreunul din proiectele derulate. Muşat a precizat că niciun membru al personalului ori conducerii ADR Sud Muntenia nu este pus sub acuzare: “Am avut parte, atât eu cât şi colega mea, de un tratament absolut normal, nu am ce să le reproşez, nu ne-au intimidat… Vreau să vă asigur că în ADR
lucrurile merg în condiţii de normalitate. Nu vom face de râs această insituţie şi judeţul nostru”, a adăugat Liviu Muşat.

Vă recomandăm şi:

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite