Şeful ADR Sud Muntenia, anchetat de DNA sub control judiciar, rămâne în funcţie: "Măsura nu afectează activitatea mea la Agenţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Muşt va conduce Agenţia în continuare Foto.Adevărul
Liviu Muşt va conduce Agenţia în continuare Foto.Adevărul

Anchetat sub control judiciar de DNA, alături de adjunctul său, Mariana Vişan, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională(ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat dă asigurări că îşi va dovedi nevinovăţia şi că ceea ce s-a spus sunt "doar indicii, nu şi adevăruri".

Muşat rămâne în continuare la conducerea instituţiei, iar faptul că este cercetat într-un dosar de corupţie, aşa cum a afirmat, nu-l va împiedica să-şi facă meseria cum ştie mai bine. “Este o situaţie fără precedent tot ceea ce s-a întâmplat. Este vorba de calitatea de inculpat pentru infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunii de corupţie. Ca măsură restrictivă, atât asupra mea, cât şi a colegei mele, Mariana Vişan, s-a luat aceea de control judiciar, însă, aceasta nu afectează activitatea mea din cadrul Agenţiei de Dezvoltare. Mă refer la relaţiile instituţionale în interiorul Agenţiei şi, mai cu seamă între Agenţie şi beneficiari, dar şi cu ministerele sau intituţiile cu care colaborăm. În perioada următoare voi face tot ceea ce îmi stă în putere să probez că acest lucru nu reflectă adevărul. Voi proba că acestea sunt doar indicii, nu şi adevăruri. Voi respecta măsura de control judiciar şi accept situaţia cu seriozitate şi gravitate. În momentul de faţă nu am ce să-mi reprosez nici mie şi nici colegei mele, Mariana Vişan. Eu sunt convis că mi-am făcut corect datoria", a declarat Liviu Muşat.

Dosarul şefului CJ Ialomiţa

Directorul Agenţiei de Dezvoltarea Regională (ADR)Sud Muntenia şi adjunctul acestuia sunt anchetaţi sub control judiciar, începând cu 10 februarie, timp de 60 de zile în dosarul în care şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost, marţi, reţinut. În timpul cercetărilor, procurorii au stabilit că Muşat şi Vişan şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu.

"În perioada decembrie 2013-iulie 2014, în calitate de preşedinte al ADR Sud Muntenia, şi respectiv director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii, au amânat nejustificat vizitele de monitorizare şi constatarea unor neconcordanţe, cu scopul sprijinirii intereselor numitei  Elena Corina Trandafir, beneficiar şi/sau consultant în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană depuse la ADR Sud Muntenia, astfel încât beneficiarii acestor proiecte să nu suporte corecţii financiare în sumă de aproximativ 42.000 lei.

 Vă recomandăm şi:

Legături periculoase în dosarul de corupţie din Ialomiţa. Conducerea ADR Sud Muntenia, pusă sub control judiciar de DNA, pentru abuz în serviciu

Şefii ADR, percheziţionaţi de DNA. Descinderile au legătură cu ancheta de la Consiliul Judeţean Ialomiţa

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite