Marfă de contrabandă, găsită la Călărași. Bunurile piratate au fost retrase de pe piață

0
Publicat:

Articole vestimentare de contrabandă au fost retrase de pe piață de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași. Marfa avea o valoare de peste 100.000 de lei.

Bunurile au fost confiscate de polițiști FOTO IPJ Călărași
Bunurile au fost confiscate de polițiști FOTO IPJ Călărași

Polițiștii călărășeni au desfășurat în weekend-ul 29 octombrie-30 octombrie a.c. o razie pe linia respectării normelor legale în domeniul proprietății intelectuale, precum și pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite.

Conform IPJ Călărași, în teren, polițiștii au controlat 20 de societăți comerciale și au constatat șase infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 158 de articole vestimentare, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, bunurile având valoarea de 104.000 lei.

Bunuri descoperite la frontiera Călărași

Tone de haine purtând însemnele unor mărci celebre şi care prezentau suspiciuni de contrafacere au fost confiscate, în luna august, la punctul de trecere a frontierei Călăraşi.

Bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei. 

În urma unui control de rutină, conform Poliţiei de Frontieră, autorităţile au descoperit într-un TIR o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare şi articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. 

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare şi articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 145.300 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reţinute de către inspectorii DGV.

Captură importantă și în Ialomița

Sute de articole vestimentare şi încălţăminte contrafăcute, în valoare de 220.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma a două descinderi la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale din Urziceni şi Feteşti.

La data de 20 aprilie 2022, poliţiştii ialomiţeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, au pus în executare două mandate de percheziţie, în municipiile Urziceni şi Feteşti. 

Vizate au fost persoane bănuite de comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept de produse purtând însemnele unei mărci înregistrate. 

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit 621 de obiecte vestimentare, dar şi încălţăminte ce purtau însemne şi inscripţii ale unor mărci înregistrate. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite