Jandarmii, cu ochii pe petrecăreţi. Militarii asigură ordinea publică la Zilele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii, trimişi în teren Foto:Arhivă Adevărul
Militarii, trimişi în teren Foto:Arhivă Adevărul

Zeci de jandarmi vor supraveghea manifestaţiile dedicate Zilelor municipiului ce se desfăşoară, în perioada 27 – 29 septembrie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean şi în Parcul Central.


Peste 30 de militari vor asigura măsurile de ordine publică la activităţile ce vor avea loc timp de trei zile. Jandarmii, în cooperare cu poliţişti şi efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Călăraşi, vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, atât în zona de desfăşurare a spectacolelor cât şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la aceste manifestări. „Având în vedere că locurile aglomerate constituie mediul propice pentru săvârşirea unor fapte ilicite, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor prezenţi la aceste activităţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Sfaturi pentru cetăţeni

De asemenea, jandarmii recomandă cetăţenilor participanţi la manifestări să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de organizatori, să nu forţeze cordoanele de ordine, să evite consumul excesiv de alcool, să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale.
Cu această ocazie, jandarmii vor distribui cetăţenilor pliante cu tema campaniei de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, şi vor purta discuţii cu aceştia referitor la misiunile, atribuţiile şi activităţile pe care jandarmii le desfăşoară.  

Vă recomandăm şi:

Peste 160 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la derby-ul FC Universitatea Craiova –CS Universitatea Craiova

300 de jandarmi asigură ordinea publică la meciul amical dintre România şi Slovacia

Târgovişte: Peste 150 de jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea publică la sărbătoarea Sf. Nifon, în acest weekend

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite