Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul a fost, înainte de Revoluţie, profesor de limba română în Bărăgan: „Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Gyuri Pascu a murit răpus de un infarct FOTO Adevărul
Ioan Gyuri Pascu a murit răpus de un infarct FOTO Adevărul

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă în urma unui infarct. Artistul, în vârstă de 55 de ani, mai avusese probleme mari de sănătate, în decembrie 2010 suferind un atac cerebral vascular. Înainte de Revoluţie, artistul a petrecut aproape 3 ani în Bărăgan, unde fusese repartizat ca profesor de limba română.


Viaţa la ţară însă nu a fost pe placul viitorului artist, astfel că ajunsese să facă naveta pentru a veni la Ulmu, un sat aflat la 40 de kilometri de Călăraşi. Aici a predat limba română între 1986-1989, iar repartiţia a primit-o imediat ce a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă de la Cluj.

Într-un interviu acordat profesorului Sorin Danciu, şeful Direcţiei de Cultură Călăraşi, la începutul acestui an, pentru televiziunea 1+1 TV, Gyuri Pascu şi-a amintit de acele vremuri: “Am plecat în noiembrie 1989 de acolo pentru că vroiam să-mi văd de treaba asta a mea pe care o ştiam din copilărie, că o să fiu artist. Chiar dacă domnul director spunea: “Râmâi, Ioane, că eşti dascăl”, eu îi răspundeam : "Nu, nu, eu sunt artist, trebuie să-mi fac menirea!”. Şi după aia, când m-am dus să-şi iau cartea de muncă mi-a zis “Ioane, tu ştiai ceva!”. Eu tot le spuneam că Ceauşescu n-o să trăiască o veşnicie, iar ei îmi spuneau să tac din gură. Când am plecat le-am zis: “O să fiţi mândri că am şters tabla asta!”.

În acelaşi interviu, artistul şi-a amintit despre viaţa la Călăraşi, cum a locuit în cartierul “Doi moldoveni” şi cum mânca ciorbă la restaurantul “Turn”. Eram peste 2.000 de stagiari la Călăraşi. Câtă ciorbă putea să dea Călăraşiul? Eu am crescut la Călăraşi, de-aia am rămas asa mic!”, a spus în stilul său caracteristic Ioan Gyuri Pascu. Tot în acelaşi interviu şi-a amintit că la Inspectoratul Şcolar îi ziceau “Nebunul cu barbă de la Ulmu”.

Răpus de un infarct

Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis, a murit luni dimineaţă, 26 septembrie, în locuinţa sa din Capitală, la vârsta de 55 de ani. Potrivit lui Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, decesul artistului ar fi avut loc în jurul orei 5.00. Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproape o oră, însă fără succes.  
 
Născut pe 31 august 1961, la Agnita, Gyuri Pascu a fost muzician şi actor, fiind membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.
 
A cântat împreună cu grupurile The Blue Workers, Pacific. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără "Mixed grill" (1993), "Maşina cu jazzolină" (1994) şi "Gânduri nevinovate" (1997).

Vă recomandăm şi:

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul avea 55 de ani

Citatul săptămânii. Ioan Gyuri Pascu: „În aceşti 25 de ani de «libertate» am fost guvernaţi de nişte indivizi lipsiţi de cel mai elementar bun-simţ “

VIDEO Ioan Gyuri Pascu: „La televizor se merge pe un umor facil, scabros, cu şliţul jos. Sunt oameni care vor şi altceva“

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite